základní část, 8. kolo
02.10.2016 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Twente 1:1

Heracles Almelo se v této sezóně stále nemůže dostat do optimálního rozpoložení, po osmi odehraných kolech má na kontě pouze jedno vítězství a v tabulce Eredivisie se nachází až na třinácté pozici se sedmi body. Naopak Twente Enschede po horším vstupu převádí solidní výkony, doposud vybojovalo třináct bodů a je sedmé. Hosté po třech porážkách a čtyřech výhrách zaznamenali v Eredivisii svou první remízu, Almelo jich má na kontě již čtyři.

První poločas se hrál z obou stran v poklidném tempu, ani jeden celek se nedostával do vyložených příležitostí a k vidění bylo mnoho chyb na obou stranách. Nicméně i přesto v tomto dějství padly obě branky, ta první zhruba pět minut před přestávkou. Po přímém volném kopu Ünala totiž zahrál jeden z bránících hráčů rukou ve vlastní šestnáctce a rozhodčí Makkelie nařídil pokutový kop ve prospěch Enschede.

K němu se postavil Mateusz Klich a bezpečně proměnil, brankář Castro neměl šanci na úspěch. Domácí dokázali bleskově odpovědět o dvě minuty později, na centr Kuwase si naskočil Samuel Armenteros a hlavou překonal gólmana Marsmana. Druhý poločas se odehrával v mnohem ofenzivnějším duchu než ten první. Blíže k vítězství měl domácí celek, který vyprodukoval mnohem více nebezpečných střel než soupeř.

Nejprve ve 49. minutě hlavičkoval po rohovém kopu obránce Hoogma, ale mezi tři tyče zamířit nedokázal. O osm minut později se dostal do ideální střelecké možnosti Armenteros, ale v poslední chvíli mu jeden z bránících protihráčů odkopl balón z kopačky. Po hodině hry nevyužil stejný hráč zaváhání Bijena s Marsmanem a nakonec vybojoval jen rohový kop, po jeho zahrání pálil těsně nad z hranice pokutového území Duarte.

V polovině druhé půle předvedlo Heracles nádhernou kombinaci, na jejímž konci byl znovu Armenteros, jenže ani tentokráte mu rána nesedla a sám se na sebe hodně zlobil. Za špatnou produktivitu mohli být domácí potrestáni v 81. minutě, kdy po rychlém brejku pálil na druhé straně ve stoprocentní možnosti střídající Jensen, jenže domácí svatyni trestuhodně minul a výsledek nedělního utkání se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele