základní část, 6. kolo
18.09.2016 16:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - AFC Ajax 0:2

Ajax evidentně již definitivně zahnal srpnovou krizi, v Eredivisie získal už své třetí vítězství v řadě a je zpátky v boji titul. V Almelu ho sice nečekala vůbec jednoduchá práce, ale díky brankám Davyho Klaassena a Nemanji Gudelje nakonec vydoloval důležité tři body. Heracles si připsal na své konto již svou třetí porážku v sezóně a i nadále se drží jen v dolní polovině tabulky.

Byť období evropských pohárů nutí mnoho trenérů k obsáhlým změnám v sestavě, amsterdamský kouč Peter Bosz nechal postavit tu samou základní jedenáctku, jakou nasadil minulý týden proti Vitesse i ve čtvrtek proti Panathinaikosu. I když se tenhle jeho tah ve finále vyplatil, především v první půli jeho mužstvo působilo na hřišti dost unaveným dojmem.

Domácí si vytvořili první šanci zásluhou Duarteho, bývalého hráče Ajaxu, který se do Almela vrátil tohle léto, jeho střelu zpoza šestnáctky však dokázal zlikvidovat brankář Onana. Následně ztratil míč Traoré, čehož mohl využít Navrátil, jenže mířil mimo. A po čtvrthodině hry měli hosté štěstí, že sudí Gözübüyük nenařídil pokutový kop za hraní rukou Dijkse v pokutovém území.

Zhruba až po půlhodině hry se Boszův tým vzpamatoval. Tu největší možnost první půle neproměnil Viergever, který centr z pravé strany od Gudelje nasměroval hlavou jen do gólmana Castra. O změnu skóre se ještě do přestávky pokusil Ziyech, jehož pokus zablokoval obránce te Wierik, a po něm Riedewald pálil pouze do boční sítě.

V 66. minutě se de Godenzonen šťastně ujali vedení. Dijks poslal z levé strany dlouhý pas do šestnáctky, kde Breukers nešťastně tečoval míč k nohám Klaassena a ten si před Castrem věděl rady se zakončením. Navýšit vedení mohl záhy Davinson Sánchez, nicméně jeho radost mu zkazil domácí náhradník van Ooijen, jenž zachránil situaci na brankové čáře.

Ačkoli se Navrátil a Armenteros snažili o srovnání stavu, byl to soupeř, kdo v 76. minutě pojišťoval tříbodový zisk. Klaassen si na levé straně nechtěně připsal asistenci a Gudelj pak nepotřeboval žádnou pomoc svých spoluhráčů, kteří mohli být právem naštvaní, že jim Srb nepřihrával. Udělal ovšem dobře, namířil si to do šestnáctky a odtud snadno pravačkou překonal Castra.

Autor: Patrik Sandev / ajax.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele