základní část, 2. kolo
14.08.2016 14:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Twente 2:0

Feyenoord Rotterdam potvrdil skvělý vstup do nového ročníku Eredivisie a po úvodním vysokém vítězství 5:0 na půdě Groningenu dokázal celkem snadno doma přehrát Twente 2:0. S celkovým skóre 7:0 se tedy posunul do čela tabulky a rozhodně ukázal, že se chce prát o nejvyšší příčky. Naopak Enschede prohrálo podruhé za sebou, společně s Tilburgem a Groningenem se krčí na dně tabulky se skóre 1:4.

Nedělní utkání nebylo bohaté na vyložené příležitosti, domácí v podstatě téměř po celý zápas tvořili hru a úspěšně se bránili rychlým protiútokům soupeře. Hosté herně nepředvedli špatný výkon, co se týče počtu šancí, tak byli rovnocenným soupeřem a o body je připravila nepřesná koncovka. Hosté se snažili střílet ze střední a větší vzdálenosti, v pokutovém území pak zbytečně svou hru překombinovali.

Favorit tohoto zápasu se dostal do vedení v polovině prvního poločasu, kdy se trefil Jens Toornstra. Ten využil odraženého míče po střele z deseti metrů a nikým neatakován zamířil zblízka přímo pod horní tyčku, brankář Marsman byl bez šance. V dalším průběhu neměli ani jeden z brankářů výraznější práci, domácí znovu vážněji zahrozili až v polovině druhé půle. Do dobré pozice se dostal obránce Woudenberg.

Krásnou kolmici na levou stranu vyslal Elia, Woudenberg si naběhl do volného prostoru a mířil ke vzdálenější tyčce. Jeho střelu dokázal na poslední chvíli zablokovat vracející se ter Avest, míč skončil jen o pár decimetrů vedle pravé tyčky. Rotterdamský celek pojistil své vedení v 80. minutě, trefit se dokázal Nicolai Jørgensen. Opět u toho byl Toornstra, který si tedy na konto připsal i gólovou přihrávku a stal se hrdinou nedělního duelu.

Největší zásluhu na druhé brance měl pochopitelně Jørgensen, který od Toornstry převzal nahrávku na hranici pokutového území, otočil se a vystřelil k bližší tyči, od níž se míč odrazil do sítě. Feyenoord v příštím kole zavítá na půdu silného Heracles a tam ho zřejmě čeká dosavadní nejtěžší zkouška, Twente se pokusí v souboji dvou trápících se týmů uspět na stadionu Euroborg, kde ho přivítá prozatím poslední celek Eredivisie z Groningenu.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, fctwente.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele