základní část, 14. kolo
27.11.2016 16:45 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam 3:3

Až v deváté minutě nastavení zachraňovali fotbalisté Feyenoordu bod na půdě Utrechtu. Tam přitom až do poslední minuty prohrávali dokonce o dvě branky. Hosté si zkrátka po výprasku na půdě Manchesteru United chuť nespravili a dokonce mají v tuhle chvíli stejný počet bodů jako Ajax, jenž za pár týdnů pohodlný náskok soupeře hravě smazal.

Situace na čele tabulky začíná být zkrátka pořádně napínavá a zajímavá. Protože PSV v sobotu skolil Den Haag a Ajax si v nedělním odpoledni poradil na půdě nepříjemného Heerenveenu, další ztráta rotterdamského celku znamenala jen vymazání a zmenšení rozdílu mezi všemi těmito celky. Přitom mohlo být pro Feyenoord ještě hůře.

Utrecht, který v tabulce bojuje o účast v play-off Evropské ligy, předvedl proti favoritovi kompaktní výkon, a nebýt dlouhého nastavení, možná by se radoval z plného bodového zisku. Do utkání vstoupili domácí famózně, Barazite ve 2. minutě načasoval svou přihrávku parádně, Haller středem naběhl do vápna a odtud přesně zacílil.

Hosté ovšem na druhé straně bleskově odpověděli. Kuijt byl u tyčky ve správný čas na správném místě a z malého vápna poslal odražený balón do volných prostorů. Tempo hry následně hodně opadlo, střely hostujícího Karsdorpa a Baraziteho, které skončily mimo, snad ani nestojí za zmínku, a ani následný průběh prvního dějství nepřinesl nic zajímavého.

Stejně špatně jako první dějství začal De Trots van Zuid i to druhé. V 52. minutě brankář Jones neudržel v rukavicích dalekonosné zakončení Amrabata, k odraženému míči přispěchal Troupée a poslal ho do sítě. V 63. minutě mohl náskok navýšit Strieder, jenže nemířil přesně, až nakonec třetí domácí branku přidal znovu Haller.

Utrecht založil rychlou akci, Jones dvakrát vychytal v tutovce Ayouba, dorážejícího Hallera už ale nezastavil. Feyenoord se ovšem nevzdal a udělal dobře. Nejprve si domácí defenzíva v 90. minutě počínala hodně nedůrazně proti Jörgensenovi, jenž snížil, a vyrovnání měl na svědomí po rohovém kopu a Jörgensenově asistenci Kramer.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
noustres

99?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele