základní část, 25. kolo
05.03.2017 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - ADO Den Haag 1:1

Den Haag nedokázal v Eredivisii zvítězit ani na osmý pokus, ovšem podruhé za sebou získal bod a pod vedením nového trenéra přeci jen zažívá určitý progres. Na půdě vysoce favorizovaného Utrechtu vedl a nakonec vybojoval velmi cennou remízu 1:1. I tak zůstává v tabulce na posledním osmnáctém místě s devatenácti body, na druhou stranu ztrácí na trojici Roda - Excelsior - Go Ahead jediný bod. FC je v tabulce stále čtvrtý s jednačtyřiceti body.

ADO se dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se prosadil surinamský rodák Dion Malone. Ten využil zaváhání Leeuwina a svůj samostatný únik zakončil přesnou přízemní střelou z dvanácti metrů kolem bezmocného brankáře Jensena. Hosté dokonce mohli svůj náskok navýšit po necelé půl hodině hry, do obrovské možnosti se probojoval zkušený čtyřiatřicetiletý útočník Schaken.

Ten po nádherné kolmici za obranu převzal míč na pravé straně a pronikl až do pokutového území. Ještě do lepší pozice mu nabíhal Fernandez, ale Schaken vzal zakončení na sebe. Poté se snažil z úhlu propálit Jensena, jenže střela k bližší tyči nebyla tou nejlepší volbou, následoval pouze rohový kop. FC dokázal vyrovnat z ničeho nic pět minut před přestávkou, poosmé v tomto ligovém ročníku skóroval teprve dvacetiletý forvard Richairo Živkovič.

Po přihrávce na pravou stranu odcentroval před branku Troupée a skluzující Živkovič bez potíží dopravil skákavý balón do sítě za záda gólmana Zwinkelse. Do druhého poločasu měl lepší vstup Utrecht a otočit vývoj nedělního zápasu mohl ve 47. minutě. Do balónu se z dobrých dvaadvaceti metrů opřel Ayoub a jeho bomba rozezvučela břevno, Zwinkels by byl naprosto bez šance. V dalších minutách už ale hosté skvěle bránili.

Domácí měli územní převahu a soupeře několikrát zatlačili do vlastní šestnáctky, jenomže k vážnému ohrožení se nedostali až do závěrečného hvizdu. Zwinkels v podstatě nemusel ani jednou výrazněji zasahovat. ADO v příštím kole přivítá konkurenční Nijmegen a rozhodně potřebuje zvítězit, Utrecht se pokusí napravit toto zaváhání na půdě Almela.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele