základní část, 9. kolo
16.10.2016 12:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Twente - PEC Zwolle 2:2

Fotbalisté Twente nedokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita proti Zwolle a v domácím prostředí se s ním rozešli smírně po výsledku 2:2. V utkání přitom dvakrát vedli, soupeř ale vždy dokázal najít odpověď. PEC tak dokázalo podruhé v řadě bodovat a po minulé premiérové výhře se začíná dostávat do lepší formy. V tabulce Eredivisie je však i tak na poslední osmnácté pozici se šesti body o skóre za Rodou Kerkrade.

Domácí výběr doposud posbíral bodů čtrnáct a patří mu solidní sedmá pozice, ovšem rozhodně chtěl získat z nedělního střetnutí více než jen remízový výsledek. Do utkání přitom vstoupil velice dobře a už v 10. minutě se dostal do vedení z pokutového kopu. Po krásné kolmici za obranu převzal míč na levé straně Mokotjo a byl faulován Sandlerem, hostující hráč obdržel za svůj zákrok žlutou kartu a navíc byla nařízena penalta.

K ní se postavil Mateusz Klich a zamířil přímo k levé tyči po zemi. Brankář van der Hart sice vystihl směr střely, nicméně na balón o kousek nedosáhl. Hosté se nevzdali a přesně za půl hodiny se jim podařilo vyrovnat. Ve 40. minutě po nahrávce Achahbara převzal míč Youness Mokhtar na levém křídle, přetlačil protihráče a poté se uvolnil zpětnou kličkou, své úchvatné sólo zakončil povedenou střelou z dvanácti metrů přesně k pravé tyči.

Po změně stran mělo Enschede tlak a v 69. minutě bylo blízko druhému gólu. Po pasu Celiny z pravého křídla hlavičkoval zblízka Enes Ünal a nakonec orazítkoval horní tyčku. Stejný hráč se nakonec dokázal prosadit o devět minut později. Po výborné kolmici od Celiny si naběhl za defenzívu soupeře a poté vystřelil z deseti metrů do bližšího horního rohu, na tuto skvostnou trefu gólman van der Hart nedosáhl.

I tentokráte hosté znovu vytěžili z minima maximum, za dalších šest minut srovnal Django Warmerdam. Ten napřáhl ze střední vzdálenosti z více jak pětadvaceti metrů a jeho rána zapadla k levé tyči, domácí strážce Marsman neměl nárok. Ve zbývajícím průběhu sice měli domácí mírný tlak, jenže až do závěrečného hvizdu se k ohrožení hostující braky nedostali. FC v příštím kole zavítá na půdu nováčka z Go Ahead Eagles, Zwolle bude hrát v Excelsioru.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, peczwolle.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
pawelFCB

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele