základní část, 17. kolo
17.12.2016 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Twente - AZ Alkmaar 1:2

Nerozhodný výsledek by byl asi tím nejspravedlivějším řešením. Souboj dvou protivníků Eredivisie, kteří bojují o evropské poháry, však dopadl lépe pro Alkmaar, který se z vítězství radoval díky vlastenci Peeta Bijena. Twente sice dokázalo zásluhou Enese Ünala odpovědět na úvodní trefu Woutera Weghorsta, ale v závěru muselo spolknout hořkou pilulku.

Do první větší příležitosti se propracoval AZ zhruba po deseti minutách hry. Jahanbakhsh vnikl do šestnáctky, včas zasekl míč před obráncem Bijenem, předal ho ještě o kousek vedle Mührenovi, jenže ten pálil pouze těsně mimo. Pak Jahanbakhsh uvolnil Weghorsta, s jeho pokusem si však poradil brankář Marsman.

Na druhé straně to jenom zahučelo po hlavičce Ünala. Ten si naběhl do šestnáctky na centr od Klicha, jenž se dostal za soupeřovu obranu na levé straně, ovšem fantasticky v tu chvíli zakročil alkmaarský gólman Rochet. Šest minut před obrátkou mohl načít účet taktéž hostující záložník Tankovic, jenže ze slušné pozice pálil jen nad bránu.

Vstup do druhého poločasu vyšel Alkmaaru náramně. Uběhlo jen pouhých patnáct vteřin, než Jahanbakhsh uvolnil v šestnáctce volného Weghorsta, který zamířil mezi nohy vyběhnuvšího Marsmana. Twente mohlo korigovat záhy, a to v 50. minutě. Rozvlnit síť se podařilo Ünalovi, ale jeho gól nemohl být uznán kvůli evidentnímu ofsajdu.

O pár chvil později se klidně mohla pískat penalta pro domácí celek, ve vápně totiž zřejmě zahrál rukou Luckassen, nicméně rozhodčí Kamphuis si ničeho nevšiml. V 68. minutě celek z Enschede přece dokázal vyrovnat průběžný stav. Rochet byl mezi třemi tyčemi rozhozený, Ede přihrál Ünalovi, jenž poměrně snadno zacílil do poloodkryté brány.

V poslední čtvrthodině utkání byl nebezpečnější Alkmaar, který se nakonec dočkal odměny v nastavení. Nejprve zahodil velkou tutovku střídající Til, jemuž do vyložené pozice přihrál skvěle pracující Jahanbakhsh, ovšem Marsman výtečně zasáhl. Na nešťastně tečovanou střelu, kterou si srazil do vlastní sítě Bijen, již však nedosáhl.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele