základní část, 16. kolo
11.12.2016 16:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - AFC Ajax 1:0

Každá série někdy skončí a pro fotbalové prostředí platí toto pravidlo dvojnásob. Pouze záleží, v jakou chvíli k této situaci dojde. A pro Ajax, jenž neprohrál v jednadvaceti duelech v řadě za sebou, byl tento moment opravdu nečekaný. Jeho dlouhá šňůra skončila na půdě Twente, kde amsterdamský výběr prohrál gólem z pokutového kopu ve druhé nastavené minutě. Enschede naopak zvítězilo poprvé po čtyřech utkáních a v tabulce je sedmé.

Domácí výběr hrál se svým protivníkem celou dobu vyrovnanou partii a nakonec byl odměněn vítězným gólem v samém závěru. V dosavadních šestnácti střetnutích tak vybojoval čtyřiadvacet bodů a za šestým Utrechtem je pouze o skóre. Ajax naopak odmítl možnost dotáhnout bodově se na vedoucí Feyenoord a na svého velkého konkurenta ztrácí tři body, stejným náskokem také disponuje před třetím PSV Eindhoven.

Twente od samého začátku hrálo velmi pozorně v defenzívě a postupem času dostávalo soupeře pod tlak. V prvních pětatřiceti minutách se v podstatě neurodila jediná vážnější příležitost, následně z ničeho nic zahrozili domácí. Z levého křídla odcentroval na hranici brankového území Mateusz Klich, tam se do balónu opřel akrobaticky nůžkami Seys a jen velmi těsně minul horní tyčku. Další příležitost se urodila ve 44. minutě.

Dostal se do ní Ajax, kdy celou akci založil svým nákopem brankář Onana. Následně sklepl Ziyech balón pro Younese, druhý jmenovaný si posunul balón z levé strany blíže do středu a poté vypálil z hranice pokutového území, jeho pokus minul domácí branku o několik decimetrů. Sedm minut po změně stran mohl otevřít skóre hostující Schöne, nicméně po střele z přímého volného kopu si Marsman pohlídal přední tyč a vytlačil balón mimo.

V 57. minutě zahrozilo po závaru Twente, a i když při závěrečné střele minul vzdálenější roh o pár centimetrů ter Avest, tak to nakonec příliš vadit nemuselo. V první nastavené minutě totiž po centru Celiny zasáhl ve vlastní šestnáctce balón rukou Viergever, za svůj zákrok obdržel druhou žlutou kartu a musel tedy předčasně odejít do sprch. K nařízené penaltě se postavil Klich a střelou doprostřed branky do protipohybu Onany rozhodl o velmi překvapivé výhře Enschede.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, ajax.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele