základní část, 7. kolo
24.09.2016 19:45 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

AFC Ajax - PEC Zwolle 5:1

Fotbalisté Ajaxu dokázali navázat na úspěšné období z poslední doby a připsali si na konto šesté vítězství v řadě za sebou, i přes rychle inkasovanou branku totiž deklasovali outsidera ze Zwolle 5:1. Další tříbodový zisk si na konto připsali i přesto, že velmi brzy inkasovali. Amsterdamský výběr tak zvládl generálku před čtvrteční Evropskou ligu, v tabulce Eredivisie je druhý se šestnácti body. Naopak PEC stále na první výhru čeká i po sedmém ligovém kole.

Hosté doposud posbírali pouze dva body a jsou na poslední osmnácté příčce o bod za Rodou Kerkrade. Přitom Zwolle vstoupilo do souboje naprosto skvěle a už ve 4. minutě šlo do vedení. Po autovém vhazování Achahbara přihrál Thomas na hranici pokutového území míč nabíhajícímu Woutu Bramovi, který se do něj opřel z první a přízemní střelou zamířil přesně k bližší tyči kolem bezmocného brankáře Onany.

Favorit tohoto střetnutí na sebe nenechal s vyrovnáním příliš dlouho čekat, za další čtyři minuty se totiž prosadil Davinson Sánchez. Po rohovém kopu Ziyecha z levé strany lehce lízl míč hlavou Klaassen a na zadní tyči ze dvou metrů taktéž hlavou usměrnil balón přímo nad gólmana van der Haarta. Za hosty zahrozil v polovině úvodního dějství Menig, jenomže průnik do šestnáctky soupeře zakončil střelou na přední tyč, kde byl připravený Onana.

Sánchez otočil vývoj sedm minut před přestávkou a jako obránce se postaral o svůj druhý gól v tomto souboji. I tentokráte to bylo po rohovém kopu Ziyecha z levé strany, hlavou ze šesti metrů mířil k pravé tyči mimo dosah van der Haarta. Domácí rozhodli o svém drtivém vítězství během devíti minut. Třetí gól Ajaxu vsítil v 55. minutě Kasper Dolberg, který si naběhl na kolmici za obranu od Ziyecha a poté v pádu mezi dvěma obránci zakončil nádherně šajtlí k pravé tyči.

O čtyři minuty později definitivně odrazil nápor soupeře Bertrand Traoré. Ten využil třetí gólové nahrávky Ziyecha, pak skvěle obešel dva protihráče a technicky zakončil kolem hostujícího strážce - 4:1. Gólovou tečku za tímto střetnutím udělal v 64. minutě Dolberg, který také skóroval podruhé. Po jeho dělovce z dvaceti metrů se odrazil míč od horní tyčky těsně za brankovou čáru a gól byl uznán až díky nově zavedené technice "jestřábího oka".

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, peczwolle.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele