základní část, 8. kolo
02.10.2016 12:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

AFC Ajax - FC Utrecht 3:2

Tenhle duel měl mít asi jednoznačnější průběh. Utrecht, který si teprve v minulém kole připsal na své konto vůbec své první ligové vítězství v sezóně, se v hlavní nizozemské metropoli držel dlouho. Dokonce v první půli i vedl, jenže nejtěsnější možný náskok neuhlídal. Ajax nakonec po přestávce zabral a v tabulce se díky výhře 3:2 posunul na druhé místo.

Uběhlo jen dvacet sedm vteřin hry a už se hosté dostali do první šance. Ve středu pole se míč odrazil k nohám Ayouba, který vyzkoušel svoje zakončení, nicméně zamířil pouze vedle brány. V 5. minutě mohl na druhé straně využít Dolberg velké chyby v rozehrávce hostujícího kapitána Janssena, avšak jeho střela byla sražená rovněž jen mimo.

Ve 20. minutě spolu na levé straně dobře zakombinovali Dolberg a Younes, druhý jmenovaný pak svým pasem skrz vápno hledal na druhé tyčce spoluhráče Klaassena, ten se však k míči o kousek nepropracoval. První branka utkání na sebe nechala čekat do 27. minuty, Ayoub nacentroval zprava a našel hlavu Conboye, který míč umístil do šibenice.

Přitom mohlo být do poločasu pro Ajax ještě hůře. Sám na brankáře Onanu se totiž řítil Zivkovic, tomu ale míč v šestnáctce na poslední chvíli ukopl vracející se Davinson Sánchez. Vyrovnáno naopak mohlo být po Younesově ráně z vápna, k němuž utrechtská defenzíva nepřistoupila důrazně, hosty ovšem nakonec podržel gólman Ruiter.

Zkraje druhého dějství se amsterdamskému celku podařilo velmi šťastně odpovědět. Pořád aktivní Younes unikl podél levé strany a jeho centr obránce Leeuwin tak smolně tečoval do vlastní sítě, že už ani Ruiter nedokázal včas zareagovat. V 59. minutě mohl poslat domácí do vedení Klaassen, jenže z malého vápna nasměroval svůj pokus trestuhodně vedle.

Jedenáct minut před koncem rozhodčí Nijhuis nařídil pokutový kop ve prospěch Ajaxu, Viergever se totiž za vápnem opřel do míče, který evidentně trefil ruku protihráče Striedera. Exekutor Schöne pak šancí nepohrdl a střelu umístil tam, kam potřeboval. V 87. minutě pak Viergeverův dlouhý pas zužitkoval z blízkosti Ziyech a bylo rozhodnuto.

Utrecht se však ještě nevzdával a v poslední minutě zápas malinko zdramatizoval. Na hřišti se na závěrečné chvíle podíval van der Maarel, který byl na trávníku sotva pár vteřin a už u bližší tyčky využil centru Ayouba a následného sklepnutí od Janssena. Více toho však už hostující mužstvo nestihlo a poprvé po třech vzájemných zápasech se svým soupeřem padlo.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele