základní část, 15. kolo
04.12.2016 12:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Utrecht 0:2

Fotbalisté Utrechtu dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě Den Haagu a po vítězství 2:0 mají na kontě jednadvacet bodů, v tabulce jim momentálně patří sedmé místo. Naopak domácí výběr po další prohře stále balancuje na hranici sestupu, v tuto chvíli je na patnácté pozici se čtrnácti body. Utrecht se dostal do vedení po necelé půl hodině hry a svůj náskok pojistil v závěrečné desetiminutovce, domácí dohrávali duel v oslabení.

V úvodní dvacetiminutovce se oba celky spíše oťukávaly, poté poprvé zahrozili hosté. Do slibné možnosti se dostal Živkovič, který střílel z brankového území, ovšem gólman Šetkus byl pozorný a tuto střelu dokázal zlikvidovat. Ve 29. minutě se již Utrecht dostal do vedení. Ayoub to výborně udělal na levé straně a nakonec až od brankové čáry přihrával zpětně před branku, kde se s míčem otočil Nacer Barazite a zblízka zamířil přesně ke vzdálenější tyčí.

O osm minut později mohl pojistit vedení favorita francouzský kanonýr Sébastien Haller, jenže po samostatnm úniku neuspěl v tváří tvář proti Šetkusovi a z deseti metrů zamířil těsně vedle. Ještě do přestávky musel Šetkus likvidovat nepříjemný přímý volný kop ze střední vzdálenosti. Pět minut po změně stran byli naopak blízko vyrovnání domácí, Hevel své sólo z více jak poloviny hřiště zakončil přízemní střelou z dvanácti metrů do pravé tyče.

Zhruba v polovině druhého dějství se dostal do dalšího rychlého úniku Haller, jeho pokus z pravé strany i tentokráte Šetkus zlikvidoval. Hosté podruhé v tomto duelu skórovali v 74. minutě, kdy hlavou rozvlnil síť Barazite, ale gól nemohl být uznán kvůli odpískanému faulu. Den Haag si výrazně zkomplikoval situaci o dvě minuty později, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Tom Beugelsdijk. I tak mělo ADO ještě jednu velkou možnost stovnat stav.

V 81. minutě totiž zahrávalo přímý volný kop z dvaadvaceti metrů a podruhé v tomto utkání nastřelilo pravou tyč. Po následném brejku mohl definitivně rozhodnout Haller, avšak ten byl rozhozen veběhnutým Šetkusem a vůbec nezakončil. Nicméně hostující útočník se přeci jen prosadil v 83. minutě, když po nádherné kolmici za obranu využil přihrávky od Živkoviče a před prázdnou brankou již nezaváhal.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele