základní část, 13. kolo
21.11.2015 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Willem II - PSV Eindhoven 2:2

PSV Eindhoven nedokázalo navázat na velmi dobrou formu před reprezentační pauzou a se šestnáctým Tilburgem se nakonec rozešlo na jeho půdě smírně v poměru 2:2. Minimálně do nedělního odpoledne vydrží na druhé pozici, na vedoucí Ajax v současnosti ztrácí už čtyři body. Willem má i po třinácti odehraných kolech na kontě pouze jednu výhru, ovšem jeden bod se proti obhájci mistrovské trofeje rozhodně cenní.

Tilburg má na kontě osm bodů a odpoutal se od sedmnáctého Cambuuru, v tuto chvíli mu patří stále šestnáctá pozice. Hosté se dostali do vedení krátce po deseti minutách hry, jenže během necelých deseti minut ve druhém poločase otočil vývoj utkání dvěma brankami tradiční ostrostřelec Erik Falkenburg. O konečný nerozhodný výsledek se postaral zhruba dvacet minut před koncem Luuk de Jong, který letos v Eredivisii skóroval již podvanácté.

Hosté poprvé zahrozili v 9. minutě, kdy hlavičkující Bruma trefil pravou tyč a poté dorážející Hendrix nepropálil gólmana Lamproua, ten brilantně odvrátil balón na rohový kop. O dvě minuty později otevřel skóre utkání Gastón Pereiro. Ten se na hranici pokutového území trochu se štěstím dostal k odraženému balón, stanul před Lamprouem a pohotovým lobem ho efektivně přehodil, domácí strážce byl naprosto bez šance.

V dalších minutách se hrálo opatrně a ani jeden gólman nemusel řešit vážnější situaci, v 55. minutě vyrovnal z ničeho nic Falkenburg. Sedmadvacetiletý záložník si u přední tyče naskočil na rohový kop z levé strany a hlavou zamířil na bližší tyč, Zoet neměl žádnou šanci reagovat. Krátce po hodině hry se mohli dostat domácí do vedení, kdy Zoet fantasticky vyrazil za svou branku pokus ze střední vzdálenosti mířící do dolního rohu.

Nicméně brankář PSV podruhé inkasoval v 63. minutě. Falkenburg si po zpracování na stehno obhodil protihráče a hezkým padáčkem zamířil k levé tyči mimo dosah Zoeta. Hostující výběr spasil v 73. minutě kanonýr de Jong, který se po velkém závaru v šestnáctce Tilburgu dostal k odraženému míči a tvrdou ranou ze čtrnácti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě, Lamprou se za míčem ve své síti pouze ohlédl. Nicméně favorit z Eindhovenu se na více nezmohl a z Tilburgu tak odjíždí zklamaný.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele