základní část, 26. kolo
06.03.2016 14:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Willem II - AFC Ajax 0:4

Ajax dle očekávání nezaváhal, navázal na své poslední drtivé vítězství nad Alkmaarem a venku si hladce poradil s Willemem II. Rozdíl mezi ním a prvním PSV je tak znovu jen na jednom bodu. Domácí potvrdili, že s tímhle soupeřem dlouhodobě neumějí vůbec hrát, a skousnout tentokrát museli už svou desátou porážku z posledních jedenácti případů.

Vymazání téhle nelichotivé vzájemné bilance nebyl tilburgský celek v tomhle duelu ani přibližně. Svěřenci Franka de Boera věděli, že nesmějí po sobotní výhře PSV v Groningenu jakkoli zaváhat, aby si udrželi i nadále těsný kontakt v boji o titul, a i bez vykartovaného El Ghaziho, jehož v sestavě nahradil Schöne, neměli žádný problém naplnit své ambice.

Každopádně hostům trvalo opravdu dlouho, než zařadili na ten správný rychlostní stupeň. Willem II se v první půli dlouho velmi dobře bránil a dokonce byl směrem dopředu o něco nebezpečnější. Prakticky už od úvodního hvizdu se osmělil Falkenburg, nicméně jeho střelu bez větších problémů zlikvidoval gólman Cillessen.

Následně si narovnal míč na pravačku na hranici vápna Ondaan a tentokráte měl hostující muž v rukavicích o poznání větší potíže, i tak si ale poradil. Závěr půle pak daleko lépe vyšel amsterdamskému klubu. Ve 41. minutě Younes ještě trefil tyčku, dvě minuty na to už na zadní tyči našel svým pasem volného Milika, který hlavou pohodlně skóroval.

V 52. minutě Ajax navýšil náskok, a to díky výstavnímu zakončení Bazoera. Ten se opřel do míče zhruba z dvaceti pěti metrů a poslal ho nechytatelně pod břevno Lamprouvy svatyně. Po hodině hry bylo definitivně rozhodnuto. Dijks zleva poslal centr do šestnáctky, kde domácí obrana špatně zasáhla, balón tak přistál k nohám Schöneho, který nezaváhal.

Žádného šetrného zacházení se mužstvo kouče Jurgena Streppela od svého soka nedočkalo. Ten si ještě pojistil tři body jednou trefou. Younes sice poslal svůj pokus z vyložené pozice jen do břevna, a podruhé v zápase tak rozezvonil brankovou konstrukci, k dorážce se ovšem dostal Klaassen, jenž už v pohodě zavěsil.

Autor: Patrik Sandev / ajax.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové z Tilburgu , ani se nepokoušejte vyhrát 2 krát za sebou vypsaný jako outsider. V minulém kole jste dokurvili tisíce lupenu. Pánové z Ajaxu dohlédněte na to , prosím. .

Reagovat
smazaný uživatel

DĚKUJU.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele