základní část, 22. kolo
06.02.2016 19:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Twente 1:3

Twente Enschede ve druhé polovině sezóny jasně ukazuje, že se nechce až do posledního kola prát jen o záchranu a v roce 2016 zvítězilo již potřetí z pěti odehraných duelů. V tabulce se posunulo na čtrnáctou pozici s dvaadvaceti body. Naopak Heerenveen nenavázal na uplynulé dobré výsledky a s devětadvaceti body je jedenáctý. Domácí výběr sice šel brzy do vedení, avšak hosté ještě do poločasu srovnali a vývoj utkání otočili v samém závěru.

SC využilo prvního vážnějšího momentu a po necelé čtvrthodině hry šlo do vedení. Po pasu z pravé strany sice gólman Marsman chytil míč do rukavic, jenže po střetu s vlastním spoluhráčem mu vypadl přímo na kopačku Henka Vreemana, který ho zblízka z osmi metrů dopravil do sítě. Domácí mohli navýšit své vedení ve 21. minutě. Z přímého volného kopu vystřelil Larsson a Marsman famózním zákrokem vyrazil míč do tyče.

Deset minut před přestávkou poprvé zahrozilo Twente. Z hranice pokutového území vystřelil Jerson Cabral a jeho pokus minul levou tyč jen o decimetry. Hostům se podařilo vyrovnat ve 40. minutě. Po přímém volném kopu Hakima Ziyecha z levé strany si na zadní tyč naběhl Bruno Uvini a hlavou ze šesti metrů zamířil přímo nad gólmana Muldera. Sedm minut po změně stran mohl dostat domácí opět do vedení Larsson, ale v dobré pozici mířil mimo.

V 69. minutě se podruhé do listiny střelců mohl zapsat Vreeman, který po chybě hostující defenzívy vypálil z třiceti metrů a vzdálenější tyčku minul o pár decimetrů. Nicméně ještě ve stejné minutě si Heerenveen výrazně zkomplikoval situaci, když Joost van Aken ve slibně se rozvíjející akci podrazil rozběhnutého El Azzouziho a po druhé žluté kartě se musel předčasně pakovat do sprch. Z následné standardky hlavičkoval těsně nad Ziyech.

Domácí se mohli i v oslabení dostat do vedení v 87. minutě, kdy z přímého volného kopu pálil tradiční exekutor Larsson a míč uklidil těsně vedle levé tyče. Twente se dočkalo rozhodujícího gólu o dvě minuty později. Zpětná přihrávka střídajícího Agyeponga z levé strany propadla až ke zcela volnému Cabralovi, který z dvanácti metrů zamířil technicky k zadní tyči. Vedení Enschede pojistil v první nastavené minutě Ziyech. Ten využil nádherné kolmice od Gutiérreze, obešel vyběhnutého Muldera a své sólo do prázdné branky dokončil střelou po zemi - 1:3.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele