základní část, 15. kolo
05.12.2015 19:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - PSV Eindhoven 0:1

PSV Eindhoven zvládl před důležitým posledním zápasem základní skupiny Ligy mistrů s CSKA Moskva ligovou bitvu na půdě silného Arnhemu a díky brance Jorrita Hendrixe v poslední minutě utkání získal velmi důležití tři body. Vitesse prozatím zůstalo na páté pozici se čtyřiadvaceti body, po nedělních dohrávkách ho však mohou hned dva celky přeskočit. Obhájce mistrovského titulu se posunul na druhé místo o bod za vedoucí Ajax.

Utkání mělo od samého začátku velký náboj a o vyložené příležitosti rozhodně nebyla nouze. Už v 8. minutě po závaru v pokutovém území Vitesse napálil Arias po rychlé akci tyč a poté hlavičkující de Jong poslal balon těsně vedle. O tři minuty později si zahrával s balónem Zoet a na poslední chvíli ho odkopl na roh před dorážejícím Solankem. Poté se hrálo téměř dvacet minut vyrovnaně a Arnhem znovu zahrozil po necelé půl hodině hry.

Na levé straně šestnáctky střílel ve skluzu aktivní Solanke a vzdálenější tyčku minul o pár decimetrů. Za další tři minuty pálil nebezpečně Olijnyk a po teči musel gólman Zoet odvracet míč na roh. Ve 37. minutě vystřelil z hranice pokutového území Kazaišvili a jeho tečovaný pokus se snášel pod břevno, Zoet opět perfektním zákrokem vyškrábl balón nad břevno. Tři minuty před přestávkou se poprvé vyznamenal také gólman Room.

Po hezké kombinaci pálil osamocený Locadia a domácí strážce vytěsnil míč nad svou branku. Pět minut po změně stran se ocitl v tváří tvář Zoetovi nabíhající Solanke, jenže zblízka gólmana PSV nepropálil. V polovině druhého poločasu předvedli domácí dva sporné zákroky na Ariase s Locadiou ve vlastní šestnáctce, ovšem rozhodčí Blom pokutový kop neodpískal. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohli skórovat hostující Moreno s Pröpperem, ani jeden z nich ale míč do sítě neprocpali.

V 79. minutě spálil největší šanci Arnhemu Solanke. Ten se zjevil na hranici brankového území osamocen před Zoetem, ale nikým neatakován trestuhodně branku minul. Arnhem v závěru vyvíjel obrovský tlak. Nejprve po přihrávce střídajícího Bakera o kousek nedosáhl na míč Solanke, stejný hráč z gólové možnosti minul hlavou branku v 89. minutě. Vitesse bylo za svou špatnou produktivitu potrestáno o minutu později.

Po krásném padáčku od de Jonga si na levou stranu šestnáctky naběhl Hendrix. Zachoval chladnou hlavu, z deseti metrů krásně po zemi obstřelil Rooma a zamířil přesně k pravé tyči. PSV tak se štěstím ukořistilo tři body, i když lepším výběrem rozhodně nebylo.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, vitesse.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele