základní část, 20. kolo
27.01.2016 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

SBV Excelsior - PSV Eindhoven 1:3

PSV Eindhoven potvrdilo úlohu favorita na půdě Excelsioru a po vítězství 3:1 si do tabulky připsalo další velmi důležité tři body. Na největšího konkurenta z Ajaxu ztrácí pouhý jeden bod a před třetím Feyenoordem už je o bodů jedenáct. Domácí SBV prohrálo také ve svém třetím utkání ve druhé polovině soutěže a své čekání na ligové vítězství protáhlo již na osm zápasů. Dnes za svým favorizovaným soupeřem zaostávalo ve všech činnostech.

Hosté se dostali do vedení z úvodní vážnější akce v 8. minutě. O svou patnáctou ligovou trefu v letošním ročníku se postaral Luuk de Jong, který si tak upevnil vedení v tabulce střelců. Po odvráceném rohovém kopu z pravé strany se zpět k míči dostal Guardado a tentokráte poslal nadýchaný centr na zadní tyč, kde hlavičkující kanonýr de Jong bez větších potíží umístil míč k bližší tyči kolem brankáře Kurta.

Stejný hráč se mohl podruhé v tomto duelu prosadit krátce po čtvrthodině hry, kdy po skvěle načasované přihrávce mířil po zemi ke vzdálenější tyči a minul ji jen o pár decimetrů. PSV i v dalších minutách jasně režírovalo hru a soupeři téměř nepůjčovalo balón, do další šance se dostalo zhruba deset minut před přestávkou. Po hezké přízemní kombinaci na jeden dotek vypálil Locadia nezištně z hranice pokutového území a pravou tyč minul jen velmi těsně.

Eindhoven navýšil svůj náskok tři minuty po přestávce. Po pasu z pravého křídla a následném nepřesném odkopu se do balónu z voleje opřel Jorrit Hendrix a ukázkově zamířil do levého horního rohu, Barto se po míči natahoval marně. Hosté soupeři zasadili definitivní hřebíček do rakve po necelé hodině hry, kdy se prosadil Luciano Narsingh. Ten se na levé straně šestnáctky elegantně zbavil protihráče a poté u přední tyče propálil domácího strážce.

Zhruba čtvrthodiny před koncem znovu zahrozil de Jong, který po rychlé kombinaci na jeden dotek obstřelil zblízka Kurta, jenže mezi tři tyče nezamířil. V 85. minutě se ukázal střídající Willems, který na hřiště přišel o tři minuty dříve a hned mohl skórovat. Proti jeho skvělé střele z levé strany šestnáctky famózně zakročil Barto a od domácího publika se dočkal zaslouženého potlesku. SBV se zmohlo alespoň na čestný úspěch v poslední minutě zápasu, kdy po pasu Stanse nakonec skluzující Jeffrey Bruma dopravil míč smolně do vlastní branky.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele