základní část, 31. kolo
16.04.2016 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Roda JC - PSV Eindhoven 0:3

Fotbalisté PSV Eindhoven dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě zachraňující se Rody a bez větších potíží zvítězili 3:0, v tabulce se tak s pětasedmdesáti body propracovali do vedení o bod před konkurenční Ajax. Nicméně ten má ještě nedělní duel k dobru a může jít opět na první pozici. Kerkrade naopak prohrálo potřetí v řadě a v tabulce Eredivisie je na čtrnácté příčce s jednatřiceti body, o přímou záchranu se ještě musí poprat ve zbývajících třech kolech.

Hrdinou hostujícího celku se opět stal tradiční ostrostřelec Luuk de Jong, který se na výhře PSV podílel dvěma úvodními brankami. V tabulce střelců má na kontě již dvaadvacet branek, i tak se ale musí prozatím smířit s druhou pozicí. Jeho největší konkurent Vincent Janssen z Alkmaaru totiž skóroval v zápase se Zwolle hned čtyřikrát, pětadvacetiletý forvard z Eindhovenu za ním proto zaostává o tři góly.

Hosté byli lepší od samého začátku, svého soupeře jasně přehrávali a do vedení se dostali už v 11. minutě. Po přímém volném kopu Willemse z levé strany se v šestnáctce soupeře ocitl osamocený de Jong a hlavou uklidil balón přímo k pravé tyči, brankář van Leer se po balónu natahoval marně. Ve zbytku úvodního dějství tvořili hosté hru a domácí se snažili hrozit z rychlých protiútoku, ovšem v ofenzívě byli naprosto bezzubí.

Eindhoven dokázal pojistit svůj náskok po necelé hodině hry, kdy se podruhé v tomto duelu prosadil de Jong a opět to bylo hlavou. Tentokráte využil pasu Narsingha z pravého křídla a zamířil přímo k bližší tyči, van Leer ani tentokráte na míč nedosáhl. V dalších minutách hosté kontrolovali průběh hry a soupeře do ničeho nepouštěli. Ten si až do závěrečného hvizdu nevypracoval jedinou výraznější možnost, gólman Zoet byl naprosto bez práce.

Gólovou tečku za duelem udělal v 81. minutě Davy Pröpper, který si po přihrávce střídajícího Brumy navedl balón blíže do středu hřiště a poté vystřelil po zemi ze střední vzdálenosti, jeho dobře mířený pokus zapadl přesně k pravé tyčce. Již v úterý ve vloženém 32. kole přivítá Eindhoven v domácím prostředí silné Vitesse, Roda se ve stejný den pokusí překvapit na půdě favorizovaného Groningenu a určitě chce získat velmi cenné body.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, rodajc.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Book má asi nějaké tajné info- 1,43?? Trošku přestřelené.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele