základní část, 30. kolo
09.04.2016 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Willem II 2:0

Fotbalisté PSV Eindhoven nakonec potvrdili úlohu jasného favorita proti zachraňujícímu se Tilburgu a díky dvěma brankám ve druhé polovině závěrečného dějství přehráli soupeře 2:0. V tabulce se čtyři kola před koncem stále nacházejí na druhé pozici, za vedoucím Ajaxem zaostávají o body dva. Willem zůstává na patnácté příčce s pětadvaceti body a před konkurenčním Excelsiorem je o skóre, v závěru ho čeká velmi tuhý boj o záchranu.

Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně a už ve 2. minutě se mohli dostat do vedení. Po přihrávce Marca van Ginkela se dostal do šance Santiago Arias, ovšem jeho střílený centr minul vzdálenější tyčku o pár decimetrů. O pět minut později se dokázal prosadit nejlepší střelec PSV Luuk se Jong, jenže po centru Pröppera se nacházel v ofsajdu a jeho úspěšná hlavička tak nemohla být uznána. Eindhoven opět zahrozil krátce po odehrané čtvrthodině.

Po nahrávce Pröppera se objevil před gólmanem Lamprouem osamocený van Ginkel, nicméně zblízka z deseti metrů napálil pouze břevno. Hosté se poprvé ozvali po necelé půl hodině hry, kdy van der Stuijk našel svým centrem van der Veldena, avšak brankář Zoet jeho slabou střelou skvěle zkrotil v rukavicích. Do poslední velké možnosti úvodního dějství se dostali domácí ve 45. minutě, kdy pálil z hranice šestnáctky příliš vysoko Pereiro.

Do druhého dějství lépe vstoupil Tilburg a mohl skórovat ve 49. minutě, nicméně táhlá střela van der Veldena přeletěla těsně horní tyčku. Domácí si značně zkomplikovali situaci v 57. minutě, kdy Arias zezadu fauloval Joppena a zaslouženě po druhé žluté kartě odešel předčasně do sprch. Po hodině hry byl blízko vedoucí brance Narsingh, který po přihrávce Pereiry vystřelil z deseti metrů pouze do boční sítě.

PSV se dočkalo zaslouženého vedení v 68. minutě, kdy po rohovém kopu z pravé strany vracel de Jong míč hlavou před branku a nabíhající van Ginkel zamířil z hranice brankového území přesně k levé tyči. Domácí pokračovali v tlaku, zhruba čtvrthodiny před koncem odzbrojil Lamrpou na poslední chvíli unikajícího Narsingha, následně brankář Willemu vyrazil nebezpečnou ránu stejného hráče na tyč.

Domácí se mohli definitivně uklidnit v 79. minutě, kdy byl v jejich prospěch nařízen pokutový kop. Po pasu z levého křídla totiž Wuytens doslova zbořil de Jonga a o penaltě nemohlo být pochyb. K exekuci se postavil právě de Jong a nádherným angličanem rozvlnil síť. Ve zbývajícím průběhu si PSV pohlídalo těsný náskok a snadno tedy dokráčelo k důležitým třem bodům.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele