základní část, 32. kolo
19.04.2016 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - SBV Vitesse 2:0

Hráči PSV Eindhoven dokázali potvrdit úlohu mírného favorita v domácím prostředí proti konkurenčnímu Vitesse a prozatím se dostali do čela Eredivisie o tři body před Ajax, na který ještě duel 32. kola čeká. Domácí výběr zvítězil 2:0 a v tuto chvíli už má na kontě velmi solidních osmasedmdesát bodů. Naopak Arnhem ještě bude muset tvrdě bojovat o kvalifikaci Evropské ligy, momentálně je na osmé pozici s pětačtyřiceti body.

Domácí celek byl v průběhu zápasu lepším výběrem, svého soupeře přestřílel a vypracoval si i více vyložených příležitostí. Hned tu svou první dokázal zužitkovat už ve 12. minutě, kdy se trefil Davy Pröpper. Ten si po přihrávce z pravé strany od Ariase naběhl do pokutového území a technickou střelou z dvanácti metrů se nádherně trefil ke vzdálenější tyči, brankář Room se stačil po míči pouze ohlédnout.

O šest minut později mohl navýšit vedení PSV Narsingh, který vypálil z hranice pokutového území po zemi k pravé tyči a brankář Room dokázal výborným zákrokem odvrátit míč na rohový kop. Od této chvíle ovšem přišel z obou stran dlouhý útlum, k vidění byly jen nepřesně střely z větší vzdálenosti. Oba dva celky měly problémy s rozehrávkou a jejich nadějné akce ztroskotávaly na nepřesné finální přihrávce.

Další vzrušení se zrodilo až zhruba dvacet minut před koncem zápasu. Na hranici pokutového území totiž Diks fauloval střídajícího Lestienneho a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu, rozhodčí Vink navíc nařídil pokutový kop ve prospěch Eindhovenu. Lestienne do té doby nepobyl na hřišti ani minutu a hned dokázal zařídit pojistku. Míč si totiž na penaltový puntík postavil Luuk de Jong, který zamířil s přehledem doprostřed branky kolem bezmocného Rooma.

Domácí forvard tak letos v Eredivisii skóroval již po třiadvacáté a stále může útočit na titul nejlepšího střelce nizozemské nejvyšší soutěže. Hosté ve zbývajícím průběhu tlačili svého protivníka a brankář Zoet si musel na konto připsat dva dobré zákroky, do poslední velké příležitosti se však dostalo PSV v 87. minutě. Po přímém volném kopu z pravé strany se k hlavičce probojoval aktivní de Jong a bližší tyčku minul vskutku jen o decimetry, výsledek nedělního střetnutí se tedy již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové book naší jedničky , proč máte na 2 tak připosraný kurz?Neříkejte mě ani ze srandy , že by mohlo dojít k překvápku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele