základní část, 9. kolo
17.10.2015 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - SBV Excelsior 1:1

Fotbalisté PSV Eindhoven nedokázali v domácím prostředí porazit outsidera z Excelsioru a po inkasované trefě ve druhé nastavené minutě se s ním rozešli smírně v poměru 1:1. Domácí byli téměř v celém průběhu utkání lepším výběrem, vytvořili si mnoho gólových příležitostí, ale prosadili se pouze jednou. Jejich manko na vedoucí Ajax se prozatím vyšplhalo na čtyři body a nacházejí se na třetím místě tabulky.

SBV vybojovalo nesmírně cenný bod a navázalo na zlepšené výkony před reprezentační pauzou, v tabulce je dvanácté s devíti body. Eindhoven poprvé zahrozil v 8. minutě, kdy se po rohovém kopu dostal ke střele Bruma a nasměroval míč zhruba metr vedle bližší tyče. Po dvaceti odehraných minutách se dostal na hranici pokutového území k hlavičkovému pokusu Locadia, ovšem z dobré pozice mířil příliš vysoko.

Excelsior se poprvé ozval přesně v polovině úvodního dějství, kdy se odražený balón dostal na kopačku van Mieghema, jenže ten svůj prudký pokus mezi tři tyče neusměrnil. Zhruba deset minut před přestávkou se na levé straně pokutového území dostal do zakončení rozběhnutý van Weert, nicméně jeho střelu z ostrého úhlu dokázal vyrazit nad břevno brankář Zoet. PSV po změně stran přidalo a necelých pět minut po přestávce zahrozil Davy Pröpper.

Ten vypálil z hranice pokutového území a dobrý zákrok u levé tyče předvedl gólman Muyters. Eindhoven se radoval z vedoucí trefy krátce po hodině hry. Po chybě hostů ve středu hřiště dostal v pokutovém území přihrávku pod sebe nabíhající Pröpper a z první z deseti metrů usměrnil míč přímo ke vzdálenější tyči. Hru domácího výběru výrazně oživil střídající kanonýr de Jong, který se dostal na hřiště v 64. minutě.

Ten se poprvé ukázal zhruba čtvrthodinu před koncem, kdy jeho jedovatou ránu z hranice šestnáctky chytil Muyters. V 80. minutě se k přímému volnému kopu z osmnácti metrů postavil Bruma a hostující strážce odvrátil balón brilantním zákrokem nad horní tyčku. O osm minut později byl opět vidět de Jong, jehož dobrá rána minula o decimetry vzdálenější tyčku.

PSV sice v dalším průběhu kontrolovalo svůj hubený náskok, nakonec bylo potrestáno za svou malou produktivitu. V nastaveném čase se po přihrávce z pravé strany natlačil před obránce Nigel Hasselbaink a jemnou tečí obstřelil brankáře Zoeta, zajistil tak svému týmu velmi důležitou remízu.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Čutálisti z Eundhovenu , nezapomente ted prohrát, z titulu ani zlatých placek se nenažerete, důležité jsou prachy- a kde je jich hodně víte podle posledních 2 zápasu velmi dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Šikovní kucí.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele