základní část, 16. kolo
12.12.2015 19:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Roda JC 1:1

Fotbalisté PSV Eindhoven nedokázali navázat na nedávný skvělý postup do osmifinále Ligy mistrů a v domácí soutěži pouze remizovali s nováčkem z Rody v poměru 1:1. V tabulce Eredivisie mají na kontě pětatřicet bodů a prozatím se dostali o skóre na druhé místo před Feyenoord, ovšem ten ještě disponuje zápasem k dobru. Hosté sice prodloužili své čekání na ligovou výhru na 13 zápasů, nicméně bod na stánku Philips pro ně určitě má cenu zlata.

Kerkrade doposud vybojovalo šestnáct bodů a nachází se na čtrnácté pozici. Eindhoven měl balón v držení v šestašedesáti procentech a svého protivníka přestřílel v poměru 16:5, ale ani tato statistika na tříbodový zisk nestačila. Domácí zahrozili již ve 3. minutě, kdy z pokutového území tvrdě vystřelil Locadia a jeho pokus na bližší tyč dokázal brankář van Leer odvrátit na rohový kop. Roda se poprvé ozvala krátce po odehrané čtvrthodině.

Van Hyfte dostal skvělou přihrávku na hranici pokutového území, zbavil se protihráče a stanul v tváří tvář proti brankáři Zoetovi, jenže zblízka ho propálit nedokázal. Až do konce úvodního dějství předváděli hosté skvělou obrannou hru a z ničeho nic se dostali do vedení zhruba pět minut po přestávce.

Po krásné přízemní kombinaci se Gyasi na levé straně šestnáctky zbavil stahovačkou protihráče a svou přihrávkou zkoušel najít před brankou nabíhajícího Juriče. Ten sice míč netrefil, avšak od Joshuy Breneta se odrazil ke vzdálenější tyčce. V 64. minutě mohl vyrovnat Locadia, jenže levou tyč minul zhruba o metr. Přesně o deset minut později se povedlo vyrovnat Davymu Pröpperovi, který vsítil svou letošní pátou ligovou trefu.

Po přímém volném kopu z pravé strany od Guardada se Pröpper uvolnil na hranici brankového území a hlavou zamířil přímo k levé tyči. Do dalších možností se domácí dostali až v nastaveném čase. Nejprve hlavičkoval těsně vedle bližší tyčky de Jong, poté po rohovém kopu hlavičkoval Moreno a jeden z bránících hráčů odkopl míč do zámezí až z brankové čáry. Ve čtvrté nastavené minutě po následném rohu opět hlavičkoval Moreno tentokráte mimo tři tyče a PSV tak kýžený vítězný gól dát nedokázalo.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele