základní část, 19. kolo
24.01.2016 14:30 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Twente 4:2

Ačkoli se Twente aktuálně nachází na sestupových pozicích, měl druhý celek PSV velké problémy, aby potvrdil roli favorita a získal tři body. Nakonec však především díky čtyřem vstřeleným brankám dokázal zareagovat na sobotní výhru Ajaxu nad Vitesse, a i nadále ho tak od titulu dělí v tabulce jen tři body.

Domácí nevstoupili do utkání zcela ideálně. Ede už v 8. minutě z pravé strany poslal centr na bližší tyč, kde si soupeř nepohlídal Oosterwijka a ten hlavou usměrnil míč ke vzdálenější tyči. Vedení ovšem Twente nedrželo dlouho. Andrés Guardado rozehrál standardku centrem do vápna, k hlavičce se propracoval Héctor Moreno, jenž překonal gólmana Marsmana.

O pár chvil později se mexický obránce prosadil ještě jednou. Opět mu asistoval Andrés Guardado, který z rohového čtvrtkruhu posadil míč na jeho hlavu a Marsman byl u své levé tyčky zase bezmocný. Osm minut před koncem vedl PSV již o dvě branky, po krásném pasu Andrése Guardada skóroval z šestnáctky osamocený Narsingh.

Těsně před přestávkou mohl ještě náskok navýšit de Jong, nicméně jeho sražená střela Brunem Uvinim nakonec skončila pouze v boční síti. Andrés Guardado, dlouholetý mexický reprezentant, připravil v první půli hned tři góly pro své spoluhráče, každopádně ani jeho počin nedodal eindhovenskému celku příliš na klidu.

V 69. minutě totiž dokázal přesně zacílit Ede, který si naběhl na přesnou kolmici od Mokotja, obehrál vyběhnuvšího gólmana Zoeta a neměl problém trefit prázdnou branku. Definitivní odpor soupeře nakonec zlomil v 79. minutě Jozefzoon. Ten po přihrávce de Jonga jemným obloučkem za záda Marsmana určil konečný výsledek.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výhra domácích o 1 gol.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele