základní část, 2. kolo
16.08.2015 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Groningen 2:0

PSV Eindhoven díky dvěma brankám Luciana Narsingha zaslouženě porazil Groningen, a napravil tak minulý nezdar v Den Haagu, kde inkasoval vyrovnávací gól v páté minutě nastavení od soupeřova brankáře Hansena. Hosté toho na Philips Stadionu moc nepředvedli, ze dvou kol získali prozatím jen jeden bod.

Domácí měli utkání od začátku až do konce plně pod svojí kontrolou. Už v 7. minutě Lestienne poslal kolmici na rozeběhnutého Narsingha, ten dokázal obejít gólmana Padta a i ze složitého úhlu poslal míč se štěstím do sítě. Frustrovaní hosté se v první půli zmohli vlastně jen na ostré zákroky, sudí Makkelie tak často sahal do kapsičky pro žlutou kartu.

Protože však svěřenci Phillipa Cocuho nedokázali k prvnímu zásahu přidat do přestávky další, museli se ve druhé půli o výsledek ještě bát. Pořád bylo vše otevřené. Kdyby přitom hned zkraje proměnili své šance Drost nebo Rusnák, mohlo být utkání ještě hodně zajímavé. PSV nakonec v rozmezí 55. až 70. minuty opět vzal věci do svých rukou.

Přesto pojišťovací branka přišla na řadu až čtrnáct minut před koncem. Narsingh si v šestnáctce narovnal míč na levačku a usměrnil ho přesně na vzdálenější tyčku. Hosté se ve zbytku zápasu zmohli již jen na jednu možnost, nicméně brankář Zoet dokázal vychytat de Leeuwa, a udržel tak čisté konto.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele