základní část, 33. kolo
01.05.2016 14:30 CET
6 : 2
(3:2)

Reportáž

PSV Eindhoven - Cambuur Leeuwarden 6:2

Fotbalisté PSV Eindhoven zvládli úlohu jasného favorita proti poslednímu Cambuuru a po vítězství 6:2 stále udrželi naději na mistrovský titul. Nicméně obhajobu titulu stále nemají ve svých rukách a vpadá to, že jim k tomu nestačí ani vítězství v závěrečném utkání na půdě Zwolle. Na konkurenční Ajax ztrácejí šest branek ve skóre, stejně jako jejich amsterdamský rival mají na kontě 81 bodů. Naopak Cambuur po porážce sestupuje.

Hostům se nepovedl zázrak a je jisté, že skončí na osmnáctém místě. Na největšího konkurenta z De Graafschapu totiž ztrácejí nedostižné čtyři body. Utkání bylo velmi bohaté na vyložené příležitosti a diváci se rozhodně měli čím bavit. Hned po sedmi minutách se dostal ke střele z úhlu Luuk de Jong, ale jeho pokus mířící k bližší tyči dokázal odvrátit brankář Nienhuis na rohový kop. Ten musel skvěle zasahovat i o dvě minuty později.

V 10. minutě pálil z hranice brankového území Gastón Pereiro a jeden z hostujících hráčů odkopával balón do bezpečí až z brankové čáry. Po čtvrthodině hry se Eindhoven dostal do zaslouženého vedení. Po krásné kolmici na levou stranu šestnáctky převzal balón de Jong a poté ho vodorovně předložil nabíhajícímu Marcu van Ginkelovi, který ho bez problémů uklidil do sítě. Hosté se však nevzdali a o tři minuty později srovnali krok.

Po rohovém kopu z pravé strany a následné zablokované hlavičce se probojoval ke střele z dvaceti metrů Houtkoop a Calvin Mac-Intosh jemnou tečí usměrnil míč k pravé tyčce. PSV znovu vedlo ve 27. minutě. Po dlouhém autovém vhazování Jetra Willemse z levé strany hlavičkoval v souboji zády k brance de Jong a nakonec obloučkem pokořil Nienhuise. Na 3:1 pro PSV zvýšil za dalších jedenáct minut Pereiro, který se také prosadil po rohovém kopu.

Po jeho zahrání a několika následných odrazech nakonec po zemi ze tří metrů dopravil balón se štěstím za brankovou čáru. Ve 43. minutě ještě svitla Cambuuru naděje, když z dvaadvaceti metrů vypálil Jack Byrne a v pádu se nádherně trefil do levé šibenice za záda zkoprnělého brankáře Zoeta. Krásné ofenzivní představení bylo k vidění i po změn stran.

Nejprve brilantně zasáhl Nienhuis proti ráně de Jonga, po necelé hodině hry fantasticky vyrazil i hlavičku Narsingha. Cambur mohl vyrovnat v 62. minutě, jenže Houtkoop mířil z přímého volného kopu těsně nad horní tyčku. O minutu později PSV definitivně odrazilo nápor svého soupeře. Neinhuis od brankové čáry nesmyslně nahrál přímo na kopačku Adama Mahera, který zachoval chladnou hlavu a po kličce zamířil po zemi ke vzdálenější tyči - 4:2.

V 70. minutě přidal pátý gól domácího celku Willems, který vypálil z přímého volného kopu z více jak pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus zapadl k levé tyči. Ve druhé nastavené minutě skórovalo PSV opět ze standardní situace, tentokráte z přímého volného kopu z dvaadvaceti metrů vystřelil van Ginkel a náramně se trefil do bližšího horní růžku, jako jediný tak skóroval podruhé v tomto duelu. Cambuur se s nejvyšší soutěží rozloučí doma proti Excelsioru.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, cambuur.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele