základní část, 32. kolo
20.04.2016 19:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam 2:2

Feyenoord se musel na půdě Almela pořádně snažit, aby si odtud odvezl domů alespoň bod. V utkání hned dvakrát prohrával, v obou případech však dokázal na obě inkasované trefy zareagovat. Oba celky mohou být s výsledkem vlastně spokojeny, protože jejich zájmy v tabulce remíza rozhodně uchránila.

Prioritou pro celý rotterdamský celek i nadále zůstává nedělní finále Nizozemského poháru, i proto kouč Giovanni van Bronckhorst nenasadil do základu obvyklé opory Erica Botteghina, El Ahmadiho i Kuijta, aby je na víkendový zápas šetřil. Místo nich si naopak zahráli od první minuty Vejinovic, Basacikoglu a Kongolo.

Hosté byli v prvním poločase lepším a aktivnějším celkem, jenže odměny v podobě vstřeleného gólu se dočkali až ve 39. minutě. Elia se dokázal na levé straně zbavit nepříliš důrazně bránícího Fledderuse, předložil míč na Kramera, který levačkou z voleje zamířil snadno k tyčce. Heracles do té doby vedl už od 11. minuty.

Po dlouhém pasu totiž míč nakonec doputoval až ke Gosensovi, jenž tvrdou střelou na bližší tyč překonal gólmana Vermeera. Stejně jako Feyenoordu nevyšel úvod prvního dějství, nezadařilo se mu ani na začátku toho druhého. Weghorst si ve 49. minutě naběhl do volného prostoru na centr z rohového čtvrtkruhu a pohodlně hlavou zacílil.

O tři minuty později mohlo být znovu vyrovnáno, protože Kramer byl faulován v šestnáctce te Wierikem, takže sudí Makkelie nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Vejinovic a jeho mizerné zakončení brankář Castro zlikvidoval. Hostující záložník se ještě dostal k bezprostřední dorážce, míč však poslal jen nad břevno.

Domácí nakonec přece inkasovali sedmnáct minut před koncem. Van Beek posílal dlouhý a nepříjemně letící centr do šestnáctky, který hodně podcenil obránce Droste, a jelikož si nedokázal za svými zády hlídat Eliu, jeho protihráč dokázal před Castrem tuhle chybu náležitě potrestat.

Autor: Patrik Sandev / feyenoord.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele