základní část, 9. kolo
17.10.2015 19:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Heracles Almelo - AFC Ajax 0:2

Ve šlágru kola nakonec uspěl favorit z amsterdamského Ajaxu, který si po dalším tříbodovém zisku prozatím vytvořil na čele tabulky tříbodový náskok před druhým Feyenoordem a od svého sobotního konkurenta se prozatím oddálil na čtyři body. Almelo nedokázalo zachytit úvodní polovinu první půle a hned dvakrát inkasovalo, na dobře organizovanou obranu soupeře recept nenašlo. S osmnácti body je v tuto chvíli na čtvrtém místě.

Mnohem zajímavější byl první poločas, kdy hosté dirigovali hru a vytvořili si několik gólových možností, po změně stran spíše hlídali těsný náskok a brankář Boer nemusel řešit mnoho složitých situací. Ajax se mohl dostat do vedení již v 10. minutě, kdy v obrovské možnosti selhal Fischer. Ten obdržel nádherný pas do středu hřiště za obranu a řítil se sám na brankáře Castra, jenže s razantní střelou po zemi úspěšný nebyl.

Nicméně o čtyři minuty později se svěřenci kouče Franka de Boera mohli radovat z vedoucí branky, poosmé se v novém ligovém ročníku trefil ostrostřelec Anwar El Ghazi. Ten předvedl krásnou individuální akci, doslova přetlačil jednoho z bránících hráčů a nádherně vypálil z dvaadvaceti metrů přímo pod břevno, gólman Castro byl naprosto bez šance. Nutno dodat, že tento gól rozhodně může kandidovat na nejlepší trefu sezóny.

Po dvaceti odehraných minutách dokázali domácí rozvlnit síť, jenže branka nemohla být uznána kvůli předchozímu ofsajdovému postavení. Ajax pojistil svůj náskok ve 22. minutě, když se prosadil srbský špílmachr Nemanja Gudelj. Ten skóroval tradičním způsobem ze střední vzdálenosti. Po přihrávce z levé strany vypálil nikým nehlídán z dobrých pětadvaceti metrů a náramně se trefil do bližšího horního rohu, ani tentokráte nemohl Castro nic dělat.

Ještě do poločasu mohl přidat svou druhou trefu v tomto střetnutí El Ghazi, který ale po prudké přízemní přihrávce Fischera z levé strany trestuhodně neusměrnil míč mezi tři tyče. Po změně stran působil favorit velmi zkušeným dojmem a naprosto kontroloval průběh, dostal se ještě do jedné obrovské možnosti. V 70. minutě vypálil z přímého volného kopu Schöne a z dvaceti metrů trefil horní tyčku, výsledek utkání se tedy již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, heracles.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele