základní část, 15. kolo
06.12.2015 14:30 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Heracles Almelo 3:0

Fotbalisté Feyenoordu dokázali potvrdit úlohu favorita v souboji s konkurenčním Heracles a nakonec ho na stánku De Kuip porazili celkem snadno v poměru 3:0. V tabulce tak zůstali na druhém místě s pětatřiceti body o tři body za vedoucím Ajaxem. Almelo naopak nedokázalo zvítězit již počtvrté v řadě, i tak prozatím udrželo čtvrté místo se šestadvaceti body. Jeho ztráta na vedoucí tři výběry Eredivisie se však výrazně navyšuje.

V úvodní půlhodině měli domácí míč častěji ve svém držení a povětšinu času hráli na útočné polovině, jenže nedokázali se dostat do jediné vyložené příležitosti. Teprve ve 31. minutě zahrozili a byl z toho vedoucí gól. Z levé strany odcentroval před branku Eljero Elia a tam už byl připravený kanonýr Dirk Kuijt. Ten sice balón netečoval, ovšem gólmana Castra to zmátlo a míč se od pravé tyče odrazil za brankovou čáru, brankář Heracles už ho pouze vyrazil do horní sítě.

O šest minut později se rotterdamský celek mohl dostat už do dvoubrankového vedení. Elia odcentroval ve skluzu z pravé strany šestnáctky a Castro pouze přizvedl balón za sebe na úplně volného Michiela Kramera. Jeho tečovaný pokus se následně odrazil od břevna za hostující svatyni. Také po změně stran se delší dobu nic vážného nestalo a důležité okamžiky byly k vidění až v závěrečné čtvrthodině.

Nejprve v 77. minutě mohl vyrovnat ostrostřelec Tannane, který dostal krásnou přihrávku za obranu od Brunse a řítil se sám na gólmana Vermeera, jenže svou prudkou ranou o kousek minul pravou tyčku. Hosté si výrazně zkomplikovali šanci na bodový zisk v 82. minutě. Ramon Zomer totiž neudržel nervy na uzdě a poté prudce strčil do protihráče, od rozhodčího uviděl přímou červenou kartu za hrubé nesportovní chování a pakoval se do šaten.

O dvě minuty později rozhodl o vítězství domácího výběru Kuijt, který letos na ligové scéně vsítil už svou dvanáctou branku. Po dalekém přímém volném kopu z levé strany se uvolnil pětatřicetiletý záložník na hranici brankového území a prudkou hlavičkou zamířil ke vzdálenější tyči - 2:0. Feyenoord přidal třetí gól v polední minutě zápasu. Po pravém křídle unikl Vilhena a v pokutovém území soupeře přenechal balón Kramerovi, který ho nechytatelně z dvanácti metrů napálil přímo pod horní tyčku.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, heracles.nl

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1,38-4,6-5,91- ten book u toho snad onanuje. Že ho to baví.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknější by bylo 6,11 , z 6,17 se mě chce .

Reagovat
smazaný uživatel

8,80-hele booku dej tam na místo 0 osmičku

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele