základní část, 1. kolo
08.08.2015 20:45 CET
3 : 2
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht 3:2

Fotbalisté Feyenoordu vstoupili do letošního ročníku Eredivisie pod novým trenérem a s četnými změnami kádru úspěšně, na domácím stánku De Kuip zvládli přestřelku s konkurenčním Utrechtem v poměru 3:2. A to i přesto, že od 50. minutě hráli v deseti a soupeř dokázal jejich vedení smazat čtvrthodiny před koncem. Poprvé po deseti letech skóroval navrátilec v sestavě Dirk Kuijt, který se trefil z pokutového kopu deset minut před koncem.

V úvodní dvacetiminutovce měli domácí častěji v držení míč, skórovali ze své první vážnější akce v polovině prvního poločasu zásluhou tradičního střelce Colina Kazima-Richardse. Ten využil nádherného centru ze standardní situace z levé strany téměř od postranní čáry a hlavou zblízka překonal bezmocného gólmana Ruitera. Až do konce prvního poločasu se nic dalšího nepřihodilo a důležitý moment byl k vidění teprve pět minut po přestávce.

Karsdorp totiž zcela zbytečně v blízkosti středové čáry atakoval unikajícího Kuma a byl nekompromisně poslán předčasně do sprch za surovou hru. Utrecht dokázal srovnat v 74. minutě díky teprve jednadvacetiletému francouzskému útočníkovi Sébastienu Hallerovi. Tvrdou střelu z levé strany pokutového území nedokázal gólman Vermeer zkrotit a Haller byl ve správnou chvíli na správném místě, v poklidu ze čtyř metrů uklidil míč do branky.

Nicméně uběhly sotva tři minuty a Feyenoord šel i v deseti znovu do vedení. Fantasticky to udělal Kuijt, který oklamal několik protihráčů a poté nacentroval na zadní tyč, kde Tony Vilhena z voleje zamířil na branku. Ruiter byl u balónu pozdě a u své pravé tyče gólu nezabránil. Poté přišla chvíle pětatřicetiletého Kuijta, který dal rotterdamskému výběru uklidňující dvoubrankové vedení.

Třetí brance Feyenoordu předcházel faul Cortieho v pokutovém území oceněný žlutou kartou. Kuijt z jedenácti metrů nezaváhal a střelou po zemi do protipohybu Ruitera usměrnil míč k pravé tyč. Utrechtu se ještě podařilo snížit, bylo to však v šesté minutě nastavení, a tedy příliš pozdě. V pokutovém území se dopustil nedovoleného zákroku Manu a míč si na penaltový puntík postavil Haller. Ten proměnil penaltu podobně jako Kuijt, nicméně jeho druhý gól v zápase už Utrechtu nestačil na kýžený bodový zisk.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele