základní část, 13. kolo
22.11.2015 14:30 CET
5 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Twente 5:0

Hráči Feyenoordu Rotterdam potvrdili úlohu favorita proti trápícímu se Twente a po výborném výkonu ho nakonec rozstříleli v poměru 5:0. Vzhledem k počtu gólových šancí mohli zvítězit i vyšším rozdílem. Po třinácti odehraných kolech mají na kontě devětadvacet bodů a posunuli se na druhé místo o tři body za vedoucí Ajax. Enschede se stále krčí až na patnáctém místě s pouhými devíti body.

Domácí se dostali do vedení v 7. minutě ze své první vážnější akce. Po zpětné přihrávce z levé strany na hranici pokutového území se z první opřel do míče Simon Gustafson a placírkou zamířil k pravé tyči, brankář Drommel se po balónu natahoval marně. Po čtvrthodině hry mířil po přihrávce Kongola těsně vedle Michiel Kramer, v polovině prvního dějství selhal na druhé straně v obrovské šanci Agyepong, který zblízka nepropálil brankáře Vermeera.

Rotterdamský výběr zvýšil svůj náskok ve 26. minutě, kdy podruhé v zápase skóroval Gustafson. Po přihrávce na pravou stranu střílel z úhlu Kramer a gólman Drommel vyrazil balón jednoruč před sebe, kde se do něj z hrance brankového území opřel právě švédský záložník a usměrnil ho bližší tyči. Feyenoord až do konce úvodního dějství kontroloval průběh a třetí trefy se dočkal hned v první minutě po změně stran zásluhou Kramera.

Po centru na pravou stranu doběhl Kuijt balón a poslal měkoučký centr na hranici brankového území, kde hlavičkující Kramer s přehledem pokořil bezmocného gólmana Twente. Definitivě rozhodnuto bylo v 50. minutě. Po pasu z pravé strany propadl balón napříč šestnáctkou až k nabíhajícímu Karimu El Ahmadimu, který z první bez větších potíží rozvlnil síť - 4:0. O čtvrthodiny později se hnal do samostatného úniku střídající Vilhena, jenže v rozhodujícím okamžiku podklouzl a na hostující branku vůbec nevystřelil.

Zhruba dvacet minut před koncem se zjevil ve velké možnosti van Beek, ovšem míč netrefil ideálně a pálil hodně nepřesně. Twente utrpělo další těžkou ránu v 76. minutě, kdy se frustrovaný Tim Hölscher dopustil surové hry a po přímé červené kartě musel předčasně odejít do kabin. Až v 85. minutě se do první větší šance dostala největší hvězda hostů Ziyech, jeho dalekonosný přímý volný kop dokázal vyrazit gólman Vermeer.

Gólovou tečku za utkáním udělal ve druhé nastavené minutě střídající Bilal Basaçikoglu. Dvacetiletý turecký rodák využil tvrdé střely Kuijta z pravé strany. Gólman Drommel vyrazil míč před sebe a domácí útočník pak neměl problém zakončit z deseti metrů do poloprázdné hostující svatyně.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, fctwente.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výhra domácích o 2 g.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele