základní část, 25. kolo
28.02.2016 14:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam 1:2

Po devíti kolech strádání se Feyenoord poprvé od 6. prosince dočkal v Eredivisie vítězství. Venku dokázal skolit Utrecht, jenž nenavázal na poslední úspěchy v Cambuuru a proti Tilburgu. Hosté tak ze sedmé příčky poskočili hned na třetí. Domácí se ujali vedení zásluhou Sébastiena Hallera, soupeř však zápas otočil díky Tonnymu Vilhenovi a Dirku Kuijtovi.

Pro svěřence Giovanniho van Bronckhorsta to je rozhodně výtečné povzbuzení před čtvrtečním semifinále KNVB Bekeru, v němž je čeká přetěžký souboj s Alkmaarem. Každopádně do tohoto utkání nevstoupili vůbec dobře. Van der Maarel poslal výtečný pas za obranu, Haller si pohlídal ofsajd a před brankářem Vermeerem nezaváhal.

Rotterdamský celek už nehodlal dále prohrávat a v lepším případě pouze remizovat. Věděl, že potřebuje na tuhle inkasovanou branku už ze 4. minuty nějakým způsobem zareagovat, zabojoval a snaha se vyplatila. El Ahmadi získal pozici pro Kramera, ten v šestnáctce ještě přistrčil míč na Vilhenu, jenž pohotově skóroval.

O pár chvil později mohl Utrecht znovu navrátit vedení na svou stranu, když Ayoub přihrál do vyložené pozice Hallerovi, toho však z blízkosti skvěle vychytal Vermeer. Každopádně v závěru půle se gólově prosadil Feyenoord. Vilhena dokázal na poslední chvíli odcentrovat do brankového území, tam Elia chytře přenechal balón Kuijtovi a ten z blízkosti zacílil.

Druhý poločas zvládli hosté s bravurou. I když se Utrecht už od začátku druhého poločasu snažil přebrat iniciativu hry, soupeř mu celkově mnoho prostoru nenabízel. Žádné skutečné šance si mužstvo kouče Erika ten Haga vlastně nevytvořilo. Naopak v útoku i nadále působil nebezpečněji právě Feyenoord.

K dobré hlavičce se například dostal Kuijt, ovšem pouze přestřelil, následně se podařilo rozvlnit síť Kramerovi, jenže rozhodčí viděli přestupek proti pravidlům, a tak jeho gól neuznali. Snad nejblíže byli domácí vyrovnání v závěru, nicméně van Beek míč odkopl z brankové čáry pryč do bezpečí.

Autor: Patrik Sandev / feyenoord.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele