základní část, 27. kolo
13.03.2016 12:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

FC Utrecht - ADO Den Haag 2:2

Hráči Utrechtu nedokázali udržet dvougólový náskok s Den Haagem a v domácím prostředí se s ním rozešli smírně v poměru 2:2. V tabulce sice zůstávají na páté pozici s dvaačtyřiceti body, ovšem na duo Feyenoord - Alkmaar už mají manko čtyř bodů. Utrecht vedl do poločasu 2:0 díky gólům Sébastiena Hallera a Ruuda Boymansa, ale hosté dokázali po změně stran srovnat za čtvrt hodiny zásluhou Dannyho Bakkera s Mikem Havenaarem.

Den Haag je v tabulce na desáté pozici se třiačtyřiceti body, udělal tak další důležitý krok k záchraně. Na stánku Galgenwaard byly k vidění dva naprosto odlišné poločasy. Ten první ovládli domácí a mohli vést ještě větším rozdílem, ovšem druhé dějství bylo v režii Den Haagu, který v závěru dokonce sahal po všech třech bodech. Po úvodní nepříliš zajímavé čtvrthodině poprvé a naposledy v první půli zahrozil Den Haag.

Po centru z pravé strany a následné prodloužené hlavičce Beugelsdijka se dostal před gólmana Ruitera nabíhající Havenaar, jenže akrobatickým zakončením zblízka na domácího strážce nevyzrál. Domácí se dostali do vedení ve 23. minutě zásluhou Hallera, který letos v Eredivisii skóroval již počtrnácté. Po odvráceném přímém volném kopu vrátil Strieder míč do šestnáctky soupeře hlavou. Tam si ho efektivně stehnem zpracoval právě Haller a nádherně z otočky zamířil do levého horního růžku, jednalo se vskutku o povedenou trefu.

Tři minuty před přestávkou pojistil vedení Utrechtu Boymans. Po krásné kolmici od Ramselaara si za defenzívu soupeře naběhl Ludwig a poté před brankou našel právě Boymanse, který v pádu dopravil balón pod horní tyčku. Do druhého poločasu vlétli hosté jako tornádo a ve 48. minutě snížili. K přímému volnému kopu z dobrých třiceti metrů se postavil Bakker a míč fantasticky zakroutil k pravé tyči, Ruiter se po míči natahoval marně.

Krátce po hodině hry vsítil poslední gól tohoto střetnutí Havenaar, který si tak v letošní sezóně nizozemské nejvyšší soutěže připsal na konto už třináctou vstřelenou branku. Po nádherném pasu Duplana z pravé strany se uvolnil na hranici brankového území a hlavou do protipohybu Ruitera rozvlnil síť. Den Haag mohl dokonce otočit vývoj tohoto duelu v 83. minutě, kdy střídající Schaken přeloboval Ruitera, nicméně na brankové čáře předvedl fantastický obranný zákrok Kum a zachránil svému týmu alespoň bod.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele