základní část, 10. kolo
24.10.2015 19:45 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

FC Twente - PSV Eindhoven 1:3

Fotbalisté PSV Eindhoven dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě konkurenčního Twente a díky skvěle zvládnuté závěrečné desetiminutovce nakonec zvítězili o dvě branky v poměru 3:1. S jednadvaceti body se udrželi na třetí pozici a na vedoucí Ajax s Feyenoordem se minimálně do nedělního odpoledne dotáhli na rozdíl jednoho bodu. Enschede má i po deseti kolech na kontě jen dvě výhry a s devíti body je na třinácté pozici.

První poločas nenabídl žádnou vyloženější možnost, oba týmy střílely hlavně ze střední vzdálenosti a ani jeden z gólmanů nemusel výrazněji zasahovat. Po změně stran se začal poprvé ozývat elitní ostrostřelec PSV Luuk de Jong. Ten v 50. minutě dosáhl branky, ovšem předtím mu byl máván těsný ofsajd, proto nemohl být gól uznán. O minutu později se v obrovské možnosti ocitl domácí Oosterwijk.

Ten se dostal přímo před branku, ovšem z jasné pozice trefil jen stojícího protihráče před sebou. Za další minutu de Jong už otevřel skóre regulérně. Po nádherném centru Guardada z levé strany hlavičkoval ze sedmi metrů, a i když si brankář Drommel na balón sáhl, tak mu už v cestě do branky nezabránil. Domácí dokázali srovnat o šest minut později zásluhou Hakima Ziyecha, který se v letošním ročníku Eredivisie trefil už popáté.

Ten předvedl krásnou individuální akci na levé straně a prošel až do pokutového území. Jeho ránu z deseti metrů dokázal brankář Zoet vyrazit před sebe, jenže na následnou dorážku stejného hráče už byl krátký. Po hodině hry mohl otočit vývoj tohoto duelu Cabral, jenže zblízka brankáře Zoeta nepropálil. V dalším průběhu měl Eindhoven mírný tlak a nakonec vstřelil vítězný gól v 84. minutě.

Na levé straně se opět uvolnil Guardado a odcentroval na zadní tyč, kde se k hlavičce dostal Jürgen Locadia a s pomocí levé tyče rozvlnil síť. Vedení favorita dokázal navýšit o dvě minuty později Gastón Pereiro. Ten si po pasu Locadii z levého křídla elegantně zpracoval balón na prsa a vypálil zblízka z hranice brankového území, brankář Drommel neměl proti této dělovce šanci - 1:3.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, fctwente.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele