základní část, 27. kolo
12.03.2016 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Twente - PEC Zwolle 2:1

Hráči Twente dokázali napravit minulou porážku 1:2 s Den Haagem a nyní v domácím prostředí zdolali stejným poměrem Zwolle. Na konto si tak připsali šesté vítězství z posledních sedmi utkání a v tabulce se posunuli na dvanáctou pozici se čtyřiatřiceti body. Naopak hosté nenavázali na výhru s De Graafschapem a v Eredivisii jim patří osmá příčka s osmatřiceti body. Hosté přitom po půl hodině hry vedli, ale ani to jim na body nestačilo.

Zwolle vstoupilo do utkání lépe a do vedení se mohlo dostat po necelých deseti minutách. Po autovém vhazování od Schenkeveldá sklepl Veldwijk míč pro nabíhajícího Marinuse, který z dobré pozice domácí branku přestřelil. Hosté se radovali z vedoucí branky ve 28. minutě. Po přímém kopu Marinuse vyrazil Marsman míč do strany k Marcellisovi. Ten ho poté vrátil před branku a Kingsley Ehizibue uklidil balón snadno přímo pod horní tyčku.

Do druhého poločasu vlétlo Enschede jako uragán a během osmi minut vývoj otočilo. Nejprve ve 47. minutě přihrál Ede na hranici pokutového území, odkud vyslal technickou střelu Hakim Ziyech a nádherně se trefil do vzdálenějšího horního růžku, brankář van der Hart se po míči jen ohlédl - 1:1. V 55. minutě po přihrávce Ziyecha na pravé křídlo vypálil z podobné pozice Jerson Cabral a jeho pokus také zapadl k zadní tyči, gólman PEC byl opět bezmocný.

O minutu později mohl na druhé straně vyrovnat Mening, jenže jeho tvrdá rána přeci jen minula levou tyč o pár decimetrů. Domácí v dalším průběhu skvěle bránili a soupeře až do závěrečného hvizdu do ničeho nepustili, naopak sami zahrozili v závěrečných patnácti minutách hned třikrát. Nejprve se v 79. minutě nádherně uvolnil Ziyech na pravém křídle přes van Hintuma, nicméně osamocen před brankářem van der Hartem už neuspěl.

Stejný hráč stanul v tváří tvář brankáři Zwolle o tři minuty později, i tentokráte van der Hart proti Ziyechovi skvěle vyběhl a jeho střelu mířenou ke vzdálenější tyči brilantně odvrátil na rohový kop. Do poslední šance sobotního duelu se dostal Ehizibue. Ten si naskočil na pas van Hintuma z levé strany a nebezpečně hlavičkoval, avšak horní tyčku těsně minul. Twente v příštím kole přivítá favorita z Alkmaaru, Zwolle se utká se zachraňujícím se Tilburgem.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, peczwolle.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele