play off o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
12.05.2016 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - Heracles Almelo 2:1

Hráči Groningenu dokázali během pěti dnů podruhé porazit Heracles v nejtěsnějším poměru 2:1 a prodloužili tak svou šňůru utkání v Eredivisii bez porážky na číslo sedm. Nicméně tento náskok jim rozhodně nedává jistotu postupu, v nedělní odvetě je ještě bude čekat velmi těžký úkol. Almelo naopak nedokázalo v nizozemské nejvyšší soutěži zvítězit už popáté za sebou, ovšem v domácím prostředí mu stačí k postupu do další fáze i výhra 1:0.

Domácí se dostali do vedení krátce po deseti odehraných minutách, hosté vyrovnali v nastavení prvního poločasu. O gólovou přihrávku se postaral český krajánek Jaroslav Navrátil, který nastoupil v základní sestavě a odehrál celý zápas. Rozdílovou trefu vsítil pět minut po změně stran Rasmus Lindgren, který se postaral o obě trefy svého výběru už v nedělním duelu a i nyní se stal hrdinou, ve dvou střetnutích proti Almelu skóroval hned třikrát.

Domácí vstoupili do utkání mnohem lépe a ve 4. minutě zahrozil Rusnák, jehož střela z hranice pokutového území jen těsně minula pravou tyč. O sedm minut později dokázal skórovat Hans Hateboer. Ten využil krásného pasu Idrissiho z pravého křídla a nikým nehlídán z hranice brankového území poslal balón hlavou do břevna, který se pak následně odrazil za brankovou čáru. Hosté byli blízko srovnání skóre přesně po odehrané čtvrthodině.

Po rohovém kopu hlavičkoval ze sedmi metrů Wout Weghorst, avšak brankář Padt se blýskl skvělým reflexivním zákrokem. Ve 39. minutě naopak mohl navýšit vedení Groningenu Idrissi, ale z ostrého úhlu pálil jen do boční sítě. Heracles udeřilo z ničeho nic v první nastavené minutě úvodního dějství. Po skvělé hlavičce Navrátila si aktivní Weghorst zpracoval míč na prsa a poté ze čtrnácti metrů pokořil střelou po zemi bezmocného Padta.

Ihned po změně stran mohl dostat domácí opět do vedení Hateboer, nicméně po jeho hlavičce skvěle zasáhl brankář Castro. Groningen využil tlaku v 50. minutě. Hateboer se tentokráte vžil do role nahrávače, když po rohovém kopu z levé strany přizvedl míč nad sebe a důrazný Lindgren usměrnil míč z pěti metrů za záda Castra. Almelo mohlo srovnat ihned o minutu později, avšak parádní zásah si připsal na konto Padt.

V dalších minutách stříleli z hranice šestnáctky nejprve domácí Burns a poté i hostující Darri, oba gólmani si nakonec připsali snadné zákroky. V 75. minutě pálil o pár decimetrů vedle vzdálenější tyčky Peter van Ooijen, za další tři minuty netrefil branku ani Zomer. Závěrečná desetiminutovka patřila Lindgrenovi, jenže ten již další gól přidat nedokázal. Nejprve v 81. minutě mířil z jasné pozice z osmi metrů vedle bližší tyče, o pět minut později pálil ze střední vzdálenosti nad horní tyčku.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, heracles.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele