základní část, 5. kolo
12.09.2015 20:45 CET
0 : 6
(0:3)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - PSV Eindhoven 0:6

Cambuur letos utrpěl už druhý obrovský debakl na vlastní půdě a po porážce 1:6 od Heracles nyní musel skousnout ostudný výsledek 0:6 od vedoucího PSV. Domácí výběr tak prohloubil své letošní trápení a s jediným bodem je stále předposlední, podle těchto výsledků to bude mít se záchranou nesmírně obtížné. PSV naopak stáhlo ztrátu na vedoucí Ajax a s jedenácti body se nyní vyhouplo na druhé místo o dva body za amsterdamský výběr.

Hrdinou sobotního duelu se stal tradiční ostrostřelec Luuk de Jong, který zaznamenal hattrick hned v prvním poločase za pouhých třiatřicet minut. V Eredivisii letos vsítil už pět branek a prozatím se posunul na dělenou druhou pozici v tabulce střelců. Utkání hodně ovlivnila situace z 8. minuty. Po závaru na pravé straně pokutového území dvakrát brilantně zasáhl gólman Zeinstra, nicméně po další ráně z deseti metrů zabránil Sander van de Streek rukou míči v cestě do sítě a musel být vyloučen, navíc byl nařízen pokutový kop.

K němu se postavil de Jong a pohodlnou střelou po zemi k pravé tyči skóroval, Zeinstra skočil na opačnou stranu. O tři minuty později se stejný hráč prosadil podruhé v utkání, když se po centru Lestienneho z levé strany dostal k hlavičce z osmi metrů a i tentokráte do protipohybu domácího brankáře zakončil k tyči. De Jong završil svůj hattrick ve 42. minutě, kdy z pravé strany vypálil tvrdě Arias a Zeinstra vyrazil balón jen k nabíhajícímu kanonýrovi PSV - 0:3.

Ještě do poločasu mohli přidat čtvrtou hostující trefu Narsingh s dorážejícím Lestiennem, ovšem první jmenovaný nepropálil gólmana Cambuuru a ten druhý pro změnu balón před prázdnou brankou vůbec netrefil. Ihned po změně stran pálil z hranice šestnáctky těsně nad de Jong, PSV zvýšilo své vedení v 56. minutě zásluhou Davyho Pröppera. Po nádherné kolmici Guardada a zpětné nahrávce de Jonga na hranici vápna vypálil Pröpper nechytatelně k pravé tyči.

Stejný hráč po hodině hry hlavičkoval z jasné pozice jen do náruče Zeinstry, v 74. minutě zasadil domácím nepopulárního "bůra" střídající Jürgen Locadia. Ten byl faulován na hranici pokutového území a sám zahrál přímý volný kop brilantně, když zakroutil balón k tyčce. V závěrečné čtvrthodině nejprve zasahoval Zeinstra reflexivně proti ráně Schaarse, Moreno trefil v 80. minutě pravou tyč. Definitivní tečku za utkáním udělal v 89. minutě Locadia, který vsítil svůj druhý gól v tomto duelu hlavou ke vzdálenější tyči po pasu z pravého křídla - 0:6.

Hodně hořkou premiéru zažil v domácím dresu český útočník Dominik Mašek, který teprve ve svých dvaceti letech nastoupil v základní sestavě a odehrál celé utkání.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, cambuur.nl

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Před LM PSV vždy vypouští zápasy.....

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Napíšeš mi, kdy naposledy dostalo PSV od Cambuuru 4?

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Mašek bude hrát v základu, podle informací z twitteru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele