základní část, 30. kolo
09.04.2016 19:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - AFC Ajax 0:1

Fotbalisté Ajaxu zvládli utkání na půdě posledního Cambuuru, a i když nepředvedli nijak oslnivý výkon, tak se tříbodový zisk za vítězství 1:0 rozhodně počítá. Domácí v úvodním dějství skvěle bránili a soupeře téměř do ničeho nepouštěli, po změně stran však velký favorit tohoto duelu přidal a nakonec vstřelil krátce po hodině hry rozhodující trefu. Hostující výběr se tak udržel na čele tabulky, domácí jsou stále na poslední pozici se sedmnácti body.

Ajax díky výhře udržel čtyři kola před koncem dvoubodový náskok před konkurenčním PSV a udělal tak další krok k mistrovskému titulu. Cambuur sice bojoval alespoň o bod, ovšem i tentokráte vyšel naprázdno a po nedělních dohrávkách se může jeho manko na De Graafschap zvýšit již na čtyři body. V úvodní dvacetiminutovce měli míč v držení častěji hosté, nicméně za zmínku stojí pouze dva nepřesné pokusy.

Nejprve ve 12. minutě hlavičkoval mimo obránce van de Hoorn, po čtvrthodině hry hodně minul horní tyčku polský útočník Milik. Po necelé půl hodině hry mířil vedle Bazoer, ihned na to se diváci dočkali prvního střeleckého pokusu na branku. Younes se prosmýkl přes dva hráče a nakonec vystřelil, jenže Nienhuis dokázal jeho pokus vyrazit. Domácí poprvé vystřelili až deset minut před přestávkou, avšak Monteirova rána byla hodně nepřesná.

Poslední střelecký pokus prvního poločasu obstaral ve 40. minutě hostující Dijks, ale ani jeho pokus se mezi konstrukci branky nevešel. Cambuur se dostal do své největší šance zápasu v 58. minutě. Po zmatcích v defenzívě Ajaxu se před hostujícím strážcem ocitl z ničeho nic Hoefdraad, jenže zakončení mu příliš nevyšlo a brankář Cillessen, který měl na obličeji kvůli ochraně nosu speciální masku, si s jeho střelou poradil.

Rozhodující moment byl k vidění v 61. minutě. Na pravé straně to skvěle udělal El Ghazi, který následně odcentroval před branku na hlavu Davyho Klaassena a ten z hranice brankového území zamířil kolem brankáře Nienhuise do sítě. O deset minut později mohl Ajax zvýšit své vedení, když centr Younese skončil nečekaně na tyči a poté dorážející Milik netrefil z těžké pozice branku. Do poslední velké šance sobotního střetnutí se dostal aktivní Younes přesně za dalších deset minut, ale po akci dva na jednoho a následné přihrávce El Ghaziho těsně minul vzdálenější tyčku.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, cambuur.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výhra hostu o 1 gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Něco hodně zapáchajícího se tady děje,ted se musím zlehka . Nadávat si nebudu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele