základní část, 11. kolo
31.10.2015 20:45 CET
3 : 6
(1:3)

Reportáž

BV De Graafschap - PSV Eindhoven 3:6

Naprosto fantastického výsledku se dočkali diváci na stadionu De Vijverberg, kde viděli bojovný výkon svých svěřenců a také hned devět branek. Hosté se během půl hodiny hry dostali do tříbrankového vedení, ovšem houževnatý nováček ještě ožil a zhruba za dvacet minut srovnal na 3:3. PSV ve druhé polovině druhého poločasu prokázalo své zkušenosti a nakonec vsítilo další tři góly, v tabulce je zatím se čtyřiadvaceti body na třetím místě.

De Graafschap stále čeká na své první ligové vítězství a s pouhými dvěma body po jedenácti kolech se beznadějně nachází na posledním místě. Nicméně za svůj sobotní výkon se rozhodně stydět nemusí. Hosté otevřeli skóre utkání ve 3. minutě, kdy v domácím dresu chyboval Robin Pröpper a jeho bratr Davy hrající za opačný tým s přehledem překonal brankáře Jurjuse střelou do horní poloviny branky.

O čtyři minuty později nepropálil Andrés Guardado zblízka brankáře Jurjuse, za další čtyři minuty nevyzrál na skvělého domácího strážce ani Luuk de Jong. Hosté zvýšili své vedení v 19. minutě, kdy se k přímému volnému kopu z více jak pětadvaceti metrů postavil Guardado a perfektní ránu uklidil do bližší horní šibenice - 0:2. V dalších minutách musel Jurjus zasahovat proti hlavičce Brumy a Zoet proti ráně Andrew Drivera, PSV zvýšilo své vedení v 31. minutě.

Po zablokované přihrávce de Jonga nahrával Locadia zpětně před branku a Davy Pröpper s přehledem ze sedmi metrů vsítil svůj druhý gól v utkání. V dalších minutách střílel nebezpečně Luciano Narsingh a Jurjus se znovu vyznamenal, ve 40. minutě po narážečce s de Jongem trefil Locadia tyčku. De Graafschap výborně prorazil ve 45. minutě. Po několika soubojích v pokutovém území se dostal ke střele Driver a svůj pokus usměrnil k levé tyči, Zoet se po míči natahoval marně.

De Graafschap přidal druhý gól pět minut po přestávce. Po centru z levé strany od Nathana Kabaseleho hlavičkoval Tesselaar a Zoet reflexivně vyrazil míč do strany, kde nabíhající Alexander Bannink se štěstím dopravil balón za brankovou čáru. Domácí senzačně vyrovnali v 64. minutě. Po pasu z levé strany tečoval Kabasele míč stehnem a ten se dokutálel do branky kolem Zoeta, který šel do protipohybu a tento moment si určitě za rámeček nedá.

Nicméně od této chvíle přepnulo PSV na vyšší rychlostní stupeň a o tři minuty později ho opět poslal do vedení tradiční ostrostřelec de Jong. Ten se obtočil kolem protihráče a ze sedmi metrů tvrdou ranou pokořil Jurjuse. V 73. minutě pálil těsně nad Narsingh, o tři minuty později vyřešil na druhé straně obrovský závar Zoet.

Eindhoven definitivně rozhodl v 83. minutě, kdy po krásné akci de Jonga vystřelil Locadia a Jurjus vyrazil míč do strany. K němu se pak dostal Narsingh a po efektivní kličce pálil mezi nohy domácího gólmana - 3:5. Gólovou tečku za utkáním udělal Gastón Pereiro v první nastavené minutě, když ze šesti metrů obstřelil bezmocného Jurjuse.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele