základní část, 2. kolo
15.08.2015 19:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - Willem II 3:0

Fotbalisté Ajaxu navázali na výborný vstup do soutěže a po výhře 3:0 nad Alkmaarem doma porazili stejným poměrem Tilburg, zápas měli jasně ve své režii. V tabulce Eredivisie se tak nacházejí na první místě se skóre 6:0. Před zápasem play-off Evropské ligy navíc poslali Jablonci vzkaz, že jsou jasnými favority na postup. V dresu Ajaxu si odbyl svou premiéru sedmnáctiletý český fotbalista Václav Černý, který se dostal na trávník v 77. minutě.

Ajax byl mnohem lepším celkem od první minuty a během pár minut se dostal do dvou velkých příležitostí. Hned ve 2. minutě se Bazoer pokusil obstřelit hostujícího strážce, nicméně ten předvedl dobrý zákrok. O tři minuty později poslal Gudelj míč přímo na kopačku volného Klaassena a obranný zákrok jednoho z hráčů Tilburgu na poslední chvíli zablokoval balón na rohový kop.

Ajax se dostal do zaslouženého vedení po necelých dvaceti minutách hry. Po nepovedené rozehrávce Willemu odcentroval z pravé strany Klaassen přímo na hlavu volného Arkadiusz Milika, který už neměl problém rozvlnit síť. V dalších minutách tempo domácího výběru lehce opadlo a hosté mohli srovnat v závěru prvního poločasu. V pokutovém území dostal po centru Peterse hodně volného prostoru Wuytens a hlavou orazítkoval spojnici.

Po změně stran zahrozil z přímého volného kopu Gudelj, nicméně brankář Lamprou dokázal jeho kroucenou střelu zlikvidovat v rukavicích. Zhruba po hodině hry nejprve vypálil de Sa a gólman Cillessen vyrazil balón fantastickým zákrokem nad břevno, na druhé straně nedokázal Anwar El Ghazi hlavou usměrnit míč mezi tři tyče. Teprve dvacetiletý holandský útočník pojistil vedení amsterdamského výběru v 67. minutě.

Po závaru před Lamprouem se dostal balón k volnému El Ghazimu a ten z hranice pokutového území nádherně zamířil do levého horního rohu. Čtvrthodiny před koncem hlavičkoval těsně vedle Milik, v první minutě nastavení vsítil svůj čtvrtý gól v sezóně opět El Ghazi a uzavřel gólový účet utkání. Celou akci založil Černý, poté přihrával Schöne na hranici pokutového území a domácí forvard zvolil technickou ránu. Lamprou si sice na míč sáhl, jenže ten nakonec doskákal za brankovou čáru.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dle kurzu na hcs to book vidí tak ,že host neprohraje více jak o 1 gol..Jak to vidíte pánové?

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky cerny konecne!!;)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele