základní část, 19. kolo
23.01.2016 19:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - SBV Vitesse 1:0

Hráči mistrovského Ajaxu dokázali zvítězit i ve svém druhém zápase v novém roce a udrželi se tak na čele Eredivisie se sedmačtyřiceti body, před druhým PSV stále vedou o body tři. Přitom domácí vyhráli trochu kuriózním způsobem, když jedinou branku utkání vsítili už po třiceti odehraných sekundách. Vitesse bylo ve zbývajícím průběhu vyrovnaným protivníkem, nicméně i přes několik šancí se na vyrovnání nakonec nezmohlo.

Arnhem kvůli porážce klesl o dvě příčky níže a s jednatřiceti body se nachází na šesté pozici. Domácím vystřelil tříbodový zisk Riechedly Bazoer z první vážnější akce utkání. Dijks to udělal skvěle na levé straně a následně centroval téměř od brankové čáry do šestnáctky soupeře. Na hranici brankového území se sice nedostal k hlavičkovému pokusu El Ghazi, nicméně na zadní tyči se zjevil právě Bazoer a přízemní ranou kolem brankáře Rooma rozvlnil síť.

Hosté mohli vyrovnat o sedm minut později, kdy velmi tvrdě vypálil Rashica a brankář Cillessen se musil vytasit s fantastickým zákrokem, balón vyrazil do bezpečí. V polovině prvního poločasu mohl zvýšit vedení domácích aktivní El Ghazi. Ten se na hranici pokutového území zbavil dvou protihráčů a dostal se až před brankáře Rooma, jeho kroucenou ránu ke vzdálenější tyči vyškrábl strážce Arnhemu konečky prstů na rohový kop.

V dalších minutách se hrálo opatrněji, územní převahu stále měli domácí. Pět minut po změně stran se do slibné možnosti probojoval Younes. Ten na levé straně předvedl hezkou individuální akci a po přehrání dvou protihráčů vystřelil k bližší tyči, brankář Room byl ovšem připraven a balón zlikvidoval. Vitesse se sice snažilo postupem času více riskovat, jenže až do závěrečného hvizdu ani jednou gólmana Cillessena neohrozilo.

Ba naopak mohlo inkasovat ještě jednou. V 80. minutě se odhodlal ke střele z dobrých pětadvaceti metrů El Ghazi, nicméně jeho tvrdý pokus mířící přímo pod horní tečku brilantně vyrazil jednoruč brankář Room. Amsterdamský výběr přivítá už v úterý konkurenční Heracles, Vitesse si pokusí napravit reputaci v domácím prostředí proti Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1- snad

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele