základní část, 27. kolo
13.03.2016 16:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

AFC Ajax - NEC Nijmegen 2:2

Ajax zahodil šanci dostat se po zaváhání PSV na první místo. Nad Nijmegenem sice dvakrát vedl, jenže soupeř dokázal vždy odpovědět, napodruhé přitom jen osm minut před koncem. Hosté potvrdili, že po ne zcela povedeném únoru se opět dostávají do tempa, a na svou minulou výhru nad Heraclesem skvěle navázali.

Skutečnost, že eindhovenský celek rupnul v sobotu s Heerenveenem, nalákal do ochozů Amsterdam Arény ještě více diváků. Logicky. Kdyby se totiž domácím podařilo urvat tři body, před soubojem s PSV, který se koná už příští týden, by byli v obrovské výhodě. V Eredivisie však po tomto kole zůstává vůdcem stále jeho úhlavní sok.

Přitom zpočátku se vše vyvíjelo dle předpokladů. Nejprve po pěkné akci Schöneho zahrozil Klaassen, jenže v koncovce se mu tolik nezadařilo. O dvě minuty později již Ajax udeřil. Milik sice se svou první střelou neuspěl, balón se však ihned znovu odrazil k jeho kopačkám, a z dorážky už polský forvard uspěl.

Radost amsterdamským příznivcům nevydržela dlouho. Foor si naběhl blíže do středu, narovnal si míč na levačku, zamířil mezi nohy obránce van der Hoorna a poslal míč přesně na bližší tyčku. Ajax tohle inkasování nezlomilo, směrem dopředu byl aktivnější, vždy ovšem chyběl finálový krok. Jako v případě Schöneho, jenž před obrátkou pálil z dobré pozice nad.

Zkraje druhé půle mohl navrátit vedení Milik už po centru Dijkse, každopádně se to nakonec podařilo až díky přičinění van Eijdena, jenž si do vlastní sítě srazil přihrávku Younese. Domácí ale těsný náskok neudrželi. V 82. minutě Christian Santos vyhrál osobní souboj s van der Hoornem a hlavou přesně zacílil.

Autor: Patrik Sandev / ajax.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele