základní část, 33. kolo
01.05.2016 14:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - FC Twente 4:0

Opravdu velký krok udělali fotbalisté Ajaxu k zisku titulu. Čtyřmi brankami dokázali skolit před vlastními fanoušky Twente, a pokud v posledním kole získají tři body i venku proti De Graafschapu, měli by se udržet na první příčce. Oproti PSV, které vyhrálo nad Cambuurem 6:2, si totiž ve skóre pořád drží pohodlný šestigólový náskok před svým pronásledovatelem.

Domácí kouč Frank de Boer vsadil vepředu možná trošku překvapivě na Václava Černého a ten se mu nakonec odvděčil právě rozhodující brankou ve 37. minutě. Jeho spoluhráč Veltman se dokázal zbavit Cabrala, předal míč na českého útočníka, který si to namířil do vápna a odtud pravačkou na bližší tyčku prostřelil gólmana Marsmana.

Do té doby byl Ajax směrem dopředu, tedy snad až na úvodní čtvrthodinku, dost zapšklý. Skórovat se snažil z přímého kopu a pak i svou hlavičkou Milik, ale gólman Marsman byl na svém místě. Na druhé straně se dostal do dvou slibných šancí El Azzouzi, který je mimochodem v Twente na hostování právě z Amsterdamu, ovšem též neuspěl.

Po Černého trefě bylo vše pořád hodně otevřené. A v závěru půle nebylo daleko k nějakému vyrovnání. Cabral se ocitl ve slušné pozici, ale místo aby přihrával lépe postavenému Ziyechovi, rozhodl se vše vzít na sebe a udělal nakonec špatně. Ani sám Ziyech pak nedokázal překonat gólmana Cillessena.

Domácí se ve druhém poločase snažili vsítit pojišťující trefu. Deset minut po obrátce si na pas od Younese naběhl Viergever, který přehodil Marsmana, avšak jeho střela se odrazila jen od tyče a ven. Veltman a Younes se následně snažili hostujícího brankáře překonat z dálky, ten se ale zatím v tuhle chvíli nedal.

Až v poslední desetiminutovce lovil balón ze své sítě hned třikrát během několika minut. Nejprve se v 80. minutě po centru od Younese hlavou prosadil van der Hoorn, o dvě minuty později Fischer napřáhl zpoza vápna a přízemní pokus usměrnil přesně k tyčce. Na závěr pak Younes, autor předchozích dvou asistencí, namířil svou pumelici pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / ajax.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele