základní část, 3. kolo
23.08.2015 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Utrecht 1:1

Hráči Utrechtu nedokázali zvítězit ani ve svém třetím ligovém utkání v řadě za sebou a na půdě Den Haagu uhráli pouze bod po remíze 1:1. Přitom už po půl hodině vedli, nicméně nabuzení domácí fotbalisté nakonec srovnali minutu před koncem. Utrecht vsítil svou čtvrtou branku v sezóně a opět se o ní postaral francouzský útočník Sébastien Haller, který skóroval potřetí z pokutového kopu. Den Haag si prozatím udržel letošní neporazitelnost.

Domácí výběr má na kontě pět bodů po remíze s PSV a výhře na půdě Twente, v tuto chvíli se nachází na šestém místě tabulky. Utrecht doposud vybojoval dva body a je dvanáctý. První vážnější moment byl k vidění až ve 29. minutě. Po přihrávce Ayouba byl na hranici pokutového území faulován Barazite a sudí okamžitě nařídil penaltu, míč si postavil na penaltový puntík právě Haller.

Ten poté zamířil do protipohybu brankáře Hansena a umístil míč přímo k tyči. Hosté mohli zvýšit své vedení ve 38. minutě, kdy po dlouhém nákopu z vlastní šestnáctky získal balón Ramselaar a vypálil z levé strany mimo tři tyče. V dalších minutách se hrálo z obou stran vyrovnaně a teprve po hodině hry začali hrozit také domácí. Nejprve hlavičkoval Mike Havenaar a Haller ukázal i obranné schopnosti, když odkopl míč do bezpečí zhruba metr před brankovou čarou.

V 75. minutě si naběhl na krásný lob Korte a přihrál volnému Bakkerovi. Tomu však výrazně zmenšil střelecký úhel gólman Ruiter a následný padáček do sítě nezapadl. V dalších minutách byl velmi nebezpečný střídající Beugelsdijk a svou střelou z levé strany již překonal Ruitera, ovšem jeden z bránících hráčů odkopl míč z brankové čáry do bezpečí. Den Haag se dočkal zaslouženého vyrovnání v 89. minutě zásluhou japonského útočníka Havenaara.

Meijers odcentroval z půlící čáry do pokutového území a tam defenzíva Utrechtu zcela podcenila situaci. Havenaar hlavičkoval z dvanácti metrů a jeho muška byla přesná, balón s odskokem od země zapadl k levé tyčce. Den Haag bude v příštím kole bojovat o své další body na půdě věhlasného Ajaxu a určitě to bude mít nesmírně obtížné, Utrecht se pokusí poprvé naplno zabodovat doma s Groningenem.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele