základní část, 1. kolo
10.08.2014 16:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Willem II - PSV Eindhoven 1:3

PSV na úvod nového ročníku nezaváhalo a z Tilburgu si odváží tři body za vítězství 3:1. Lehké to ale každopádně Cocuho svěřenci rozhodně neměli.

Hosté z Eindhovenu prožili skutečně snový vstup do zápasu. Vždyť už po necelých deseti minutách se mohli radovat z dvoubrankového vedení. A nutno podotknout, že se na něj ani příliš nenadřeli. Především úvodní trefu jim "Tricolores" doslova darovali na zlatém podnosu, když vyběhnuvší gólman Lamprou nedokázal odkopnout míč od své brány, kterého se kvapně zmocnil Jürgen Locadia a s přehledem jej uklidil do zívající svatyně.

Domácí fotbalisté se z inkasovaného gólu ještě pořádně ani nevzpamatovali a už lovili balon ze své sítě podruhé. Po téměř padesátimetrovém sprintu až do šestnáctky se přesně umístěnou přízemní ranou prosadil Memphis Depay. Z rychlých úderů se dokázal Willem oklepat a ještě před přestávkou po zásluze snížil na rozdíl jediné branky. Po centru Ondaana skóroval z hranice malého vápna Bruno Andrade.

Na počátku druhé půle Tilburští favorizovaný Eindhoven doslova zmáčkli a hned třikrát se ocitli kousíček od vytouženého vyrovnání, ovšem Messaoudova dalekonosná rána prosvištěla pár centimetrů vedle spojnice břevna a tyče, šance Stijna Wuytense a Haemhoutse pro změnu zlikvidoval gólman Zoet.

Aktivita Willemu po nečekaném úvodním náporu postupně vyprchala a mdlé PSV začalo znovu kontrolovat hru. Odpor domácí celku "Boeren" definitivně zlomili v 74. minutě, kdy Lamprou sestřelil ve vlastním vápně Locadiu, za svůj zákrok vyfasoval červenou kartu a nařízenou penaltu proměnil se štěstím Depay. Willem následně zkrotl a zápas se dohrál v poklidu až do samotného konce.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele