základní část, 16. kolo
13.12.2014 19:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Willem II - PEC Zwolle 0:1

Nováček z Tilburgu podruhé v řadě podlehl favorizovanému protivníkovi. Po pětce na Ajaxu se nicméně tentokráte dlouho držel a za mohutné podpory vlastního publika si vypracovali i několik vyložených příležitostí, které ale neproměnili, a tak tři body pro Zwolle vystřelil patnáct minut před koncem Tomáš Necid.

První velkou šanci si vypracovali domácí ve 13. minutě. Sahar přihrál Armenterosovi a švédský útočník se po individuálním průniku dostal až před Hahna, ten se však proti střele z hranice penalty vytáhl a podržel svůj tým. Další fáze prvního poločasu už příliš vzruchu nenabídla, hra bylo dosti vyrovnaná a největší šanci Zwolle měl Necid, ovšem po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle levé tyče.

Po změně stran se blýskl perfektní zasekávačkou a následným uvolněním agilní Bruno Andrade, ale při nejdůležitějším momentu mu míč sjel z kopačky a ze čtrnácti metrů pálil velice nepřesně. Postupem času se více prosazovali hosté hrající v netradiční zelenobílé kombinaci.

V 74. minutě byli za svou aktivitu odměněni. De Boom byl sice vytlačen ze střeleckého úhlu, avšak dokázal perfektně odcentrovat přímo na hlavu Tomáše Necida, jenž si na vysoký míč ukázkově naskočil a usměrnil ho za záda bezmocného Lamproua. Český forward si tak připsal již osmý gól v právě probíhající sezóně a patří mezi deset nejlepších kanonýrů nejvyšší holandské soutěže.

V závěru si sice Willem II vytvořil optickou převahu a trochu Zwolle zatlačil, ovšem v nejnadějnější šanci poslal Cabral balón pouze do boční sítě. Zajímavostí je, že během celého duelu padla pouze jedna žlutá karta, kterou obdržel zmiňovaný Cabral. Nutno dodat, že by za svůj tvrdý zákrok mohl vidět i červenou.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele