základní část, 24. kolo
22.02.2015 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Willem II - AFC Ajax 1:1

Ajax dnes opět potvrdil, že letos nemá na to získat mistrovský titul. Na půdě Tilburgu sice svěřenci Franka de Boera sice po poločase zásluhou Milika vedli, ve druhém poločase ovšem Willem II vyrovnal a v závěru byli Godenzonen nakonec rádi i za bod. Proti nováčku nejvyšší soutěže by se od obhájce triumfu čekal jistě trochu jiný výkon.

V úvodní desetiminutovce bylo k vidění po jedné šanci na obou stranách. Nejprve se blýskl pěknou individuální akcí Ben Sahar, jehož projektil nakonec ztlumil Cillessen. Na opačném konci hřiště trefil Milik po přízemním centru van Rhijna zblízka pouze tyč a následnou dorážku nasměroval Schöne pouze na tribunu.

Arkadiusz Milik se ale nakonec přece jenom prosadil a stihl to ještě v prvním poločase. Polský kanonýr využil příhry od Schöneho a tváří v tvář Lamprouovi překonal řeckého brankáře i za pomoci teče jednoho z obránců střelou na zadní tyč. Po změně stran byli opět aktivnější domácí, nejprve si užil ovací publika Ondaan, jehož efektní nůžky jen těsně minuly Cilessenovu svatyni. Fotbalisté Tilburgu se kýžené vyrovnávací trefy dočkali zanedlouho. Armenteros vnikl do šestnáctky, nezastavil ho ani skluz van der Hoorna, následně odcentroval, dezorientovaný Viergever místo odkopu míč sklepl k nohám Aliho Messauda, který nabídnutou příležitostí nepohrdl a srovnal stav.

V závěru měl Willem II neskutečnou příležitost, když se řítili tři domácí hráči na dva zadáky Ajaxu. Armenteros ovšem tentokráte nezachoval chladnou hlavu a z pár metrů netrefil branku. Godenzonen se snažili v závěru získat tři body, hráli vzadu hodně na riziko a nakonec zato mohli pykat.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele