základní část, 14. kolo
29.11.2014 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - Heracles Almelo 0:1

Fotbalisté Heerenveenu nedokázali potvrdit úlohu favorita v souboji s konkurenčním Heraclesem a kvůli brance z kraje druhého poločasu podlehli svému soupeři po výsledku 0:1. Hosté naopak dokázali navázat na minulé vítězství 3:1 proti Den Haagu a připsali si svůj druhý tříbodový zisk za sebou, definitivně tak zapomněli na zpackaný vstup do soutěže. V tuto chvíli je Heerenveen na dvanáctém místě se sedmnácti body.

Hosté se naopak odpoutali od beznadějně posledního Dordrechtu a s dvanácti body se posunuli na šestnáctou pozici, jejich ztráta na patnácté místo zaručující účast v příštím ročníku Eredivisie se smrskla na dva body. Hosté byli v celém průběhu utkání mírně lepším výběrem a svou výhru si vskutku zasloužili. Do vedení mohli jít už ve 2. minutě, kdy po přímém volném kopu z levé strany tečoval míč bránící van Aken a gólman Nordfeldt předvedl famózní zákrok.

Domácí poprvé zahrozili po deseti odehraných minutách, kdy byl nejprve v dobré pozici zablokován Larsson a následně vypálil výborně z pětadvaceti metrů de Roon, jehož skvělou střelu famózně zlikvidoval gólman Telgenkamp. V dalších minutách sice měli domácí balón ve svém držení a kroužili kolem pokutového území soupeře, nicméně po půl hodině hry zahrozili na druhé straně hosté.

Po centru do pokutového území prodloužil Wouter Weghorst míč za sebe na volného Linssena, který svými nůžkami minul levou tyč jen o pár decimetrů. Pět minut před přestávkou nasadil Aktaou jesličky svému protihráči a prudkou přihrávkou našel před brankou Weghorsta, který z jasné pozice mířil v obležení dvou protihráčů hodně vedle. Stejný hráč se však dočkal dvě minuty po změně stran a zařídil tak výhru svého celku.

Po přihrávce do pokutového území převzal balón Linssen, rozhlédl se a zpětnou nahrávkou našel před brankou volného Weghorsta, který se zblízka nemýlil. V dalších minutách se čekal tlak domácích, nicméně tato situace nenastala a deset minut před koncem mohl navýšit vedení hostů aktivní Linssen. Ten se brilantně uvolnil v pokutovém území, ale zblízka trefil jen gólmana Nordfeldta. Brankář Heerenveenu se ještě blýskl v 86. minutě, když fantastickým reflexivním zákrokem zabránil gólu Avdiče na brankové čáře.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele