základní část, 1. kolo
09.08.2014 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Individuální chyby připravily Heerenveen o body

Heerenveen se hned v prvním ligovém zápase nového ročníku přesvědčil, že jej letos po velkém letním výprodeji nečeká snadná sezona. Před téměř vyprodaným stadionem podlehl nováčkovi z Dordrechtu 1:2.

Oba celky se zpočátku utkání spíše hledaly, přesto už ve čtrnácté minutě přišla první změna skóre. Jordy Buijs odcentroval podél clonícího protihráče, na jeho centr si naběhl Hakim Ziyech, který svou následnou hlavičku umístil přesně k tyči.

Brzký gól měl na Heerenveen blahodárný účinek. Fríský mančaft následně přebral otěže zápasu plně pod svou kontrolu a Dordrecht držel pěkně zkrátka. Dokonce měl hned dvě dobré příležitosti, jak své vedení navýšit. V obou šancích se ocitl Mark Uth, ovšem ani jednou neuspěl: nejprve se blýsknul gólman Kurto, o pár minut později skončila pro změnu Uthova rána na tyči.

Srdíčka měla v prvním poločase jasně navrch, o to větším překvapením bylo, když se Dordrechtu povedlo těsně před poločasovým hvizdem vyrovnat. Golman Nordfeldt neudržel v rukavicích vysoký centr ze strany, k míči se dostal Giovanni Korte a tvrdou střelou přibližně z patnácti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě.

Po změně stran se hra vyrovnala. Zároveň si oba týmy vytvořily několik zajímavých příležitostí. Žádná z nich se však neujala, a proto si diváci museli počkat na třetí trefu až do 81. minuty. Nutno ale podotknout, že většinu přihlížejících příliš nepotěšila. Obrovskou chybu totiž vyrobil domácí obránce Van Aken, jenž se nechal obrat o míč Jorisem van Overeenen, který vzápětí zavezl míč až do šestnáctky a propálil gólmana Nordfeldta.

Heerenveen se s nepříznivým stavem pochopitelně snažil narychlo ještě něco udělat, jenže proti téměř bezchybné defenzívě Dordrechtu neměl nárok.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele