základní část, 27. kolo
15.03.2015 14:30 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

SC Heerenveen - AFC Ajax 1:4

Fotbalisté Ajaxu dokázali navázat na dobré výkony v lize a díky dvěma brankám v úvodních jedenácti minut nakonec snadno zdolali konkurenční Heerenveen. Dvě branky hostů vsítil uzdravený kanonýr Arkadiusz Milk a amsterdamský výběr vyhrál na půdě Heerenveenu snadno 4:1. Domácí v závěrečné čtvrthodině navíc hráli bez vyloučeného Peleho van Anholta. Ajax je v tabulce stále druhý s náskokem osmi bodů na třetí Feyenoord.

Heerenveen se nachází na sedmém místě s jednačtyřiceti body a v nedělním šlágru neměl vůbec žádnou šanci na úspěch. Hosté skórovali ze své první vážnější možnosti už v 6. minutě. Milik si před hranicí pokutového území šťastně narazil míč o bránícího protihráče a z osmnácti metrů nádherně vypálil k bližší tyči, brankář Nordfeldt byl naprosto bez šance. O pět minut později navýšil vedení Ajaxu Davy Klaassen.

Po rohovém kopu na přední tyč hlavičkoval zády k brance a míč se s pomocí břevna dostal za brankovou čáru - 0:2. V polovině prvního poločasu po krásné nahrávce El Ghaziho předvedl v pokutovém území chytrou kličku Klaassen a vypálil, nicméně gólman Nordfeldt tentokráte proti jeho ráně skvěle zasáhl. Heerenveen snížil přesně deset minut před koncem první půle, kdy Slagveer na pravé straně uvolnil na pravé straně Larssona.

Ten poté adresoval přihrávku před branku na Utha, ovšem ještě před ním zamířil do vlastní sítě skluzující Jöel Veltman. Nicméně stejný hráč vrátil Ajaxu dvoubrankové vedení o tři minuty později. Po rohovém kopu Sinkgravena z levé strany naběhl do pokutového území právě Veltman a hlavou zblízka rozvlnil síť. Veltman byl opět vidět o dvě minuty později, kdy na brankové čáře odvrátil střelu Utha, který předtím skvěle obešel Cillessena.

V samém závěru úvodního dějství předvedl Cillessen skvělý zákrok po ráně zpoza pokutového území, necelých pět minut po přestávce po závaru v pokutovém území Ajaxu napálil Bikel bližší tyč. Ajax definitivně zlomil odpor soupeře v 67. minutě. Svou druhou branku v zápase vsítil Milik. Ten využil krásného centru El Ghaziho z pravé strany na zadní a z voleje vypálil do horní poloviny branky - 1:4.

V 78. minutě byl vyloučen van Anholt, který zastavil osamoceného El Ghaziho a za zmaření vyložené brankové příležitosti musel předčasně odejít do sprch. K následnému přímém volnému kopu se postavil Milik a mířil jen těsně vedle tyče. Domácí v závěru utkání i v deseti bojovali, ovšem nezmohli se už ani na snížení.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele