základní část, 18. kolo
17.01.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - PSV Eindhoven 0:1

Nejsledovanější duel 18. kola fotbalisté PSV Eindhoven zvládli, na půdě Vitesse zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem a udrželi si solidní čtyřbodový náskok v čele soutěže. Jediný gól vsítil již po deseti minutách Adam Maher.

Od úvodních minut se hrálo pro oko diváka velmi atraktivní utkání a k vidění bylo hodně zajímavých situací. Skóre se měnilo už v 10. minutě - po centru z pravé strany ještě Room vychytal De Jonga, obránce van der Heijden však míč odkopl pouze k nohám Adama Mahera, jehož první dělovku zastavila tyč a druhý, mnohem méně povedený pokus, skončil se štěstím až v síti.

Ve 22. minutě už to mohlo být o dva góly, když Depayův pokus z volného přímého kopu skvělým zákrokem Room vyškrábl mimo tři tyče a následný projektil Willemse mířil přesně do míst, kde stál připravený pětadvacetiletý gólman Vitesse.

Žlutočerní byli nebezpečnější, ve 41. minutě po závaru měli zřejmě po ruce Willemse kopat penaltu a velké problémy dělali PSV také rohové kopy. Nedůrazný Zoet svým obráncům příliš nepomohl a domácí několikrát sahali po vyrovnání.

Fotbalisté z Eindhovenu si ve druhém dějství vytvořili čtyři obrovské příležitosti v rozmezí 57. až 59. minuty. Nejprve hlavičkoval po centru Memphise Depaye zcela osamocený před poloprázdnou brankou Luuk de Jong pouze do tyče a za pár vteřin zase zblízka mířil nad. O moment později skončil lob aktivního Depaye jen kousek vedle a mezi tři tyče se nevešel ani jeho následný projektil z hranice pokutového území.

V 80. minutě mohl krásným způsobem srovnat stav Renato Ibarra, ovšem orazítkoval pouze tyč. Závěr už byl hodně nervózní a poněkud benevolentní hlavní sudí tomu také příliš nepomohl. Vitesse tak k bodovému zisku nepomohl ani až hokejový počet střel - 33.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele