základní část, 20. kolo
01.02.2015 14:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - AFC Ajax 1:0

Vysněná obhajoba titul se Ajaxu hodně vzdaluje. Godenzonen podruhé v řadě nevyhráli, po remíze v derby s Feyenoordem tentokráte dokonce ztratili všechny body v Arnhemu. O vítězstvé Vitesse rozhodl pět minut před koncem krásným gólem střídající Uros Djurdjević.

Vitesse bylo od začátku utkání aktivnější a častěji drželo míč na svých kopačkách. První nebezpečná situace se urodila ve 22. minutě. Valeri Kazaišvili si přichystal balón do středu na levačku, prudce vypálil a jen o několik centimetrů netrefil Cillessenovu svatyni. Zanedlouho po další střele z podobné vzdálenosti zahrál zadák Ajaxu Moisander rukou, ovšem píšťalka rozhodčího zůstala k nelibosti domácích příznivců němá.

V druhém poločasu nejprve zahrozili hosté. Andersenův centr z levé strany dobře prodloužil Schöne k nohám El Ghaziho, mladičký křídelník se do střely pěkně položil, ale na poslední chvíli se ji v cestě do brány postavil obránce Kevin Diks. Talentovaný fotbalista s marockými předky dělal defenzivě Arnhemu problémy, jeho další ránu z hranice velkého vápna ukryl v rukavicích brankář Room.

Rozhodující moment přišel v 85. minutě. Krajní bek Achenteh odcentroval z levé strany, míč si ve vápně našel Uros Djurdjević, jenž byl v té době na trávníku asi pouze dvě minuty, elegantně si obhodil finského stopera Moisandera a z voleje rozvlnil síť. Jasper Cillessen se v bráně stihl pouze ohlédnout, celý Gelredome jásal nad krásným fotbalovým momentem srbského útočníka.

Brzy nato mohl srovnat skóre aktivní El Ghazi, avšak dnes mu nebylo přáno a jeho krásná pumelice pouze rozezvučela tyč. Závěr už zvládlo Vitesse skvěle, Ajax se k žádnému tlaku nedostal a zpět do Amsterdamu tak odjíždí s prázdnou.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele